28.7.2023
UUSIMMAT ARTIKKELIT
16.9.2021
Ananas pizzassa on monen mielestä huutava vääryys. Toiset taas rakastavat sitä yli kaiken. Tilastojen valossa ananas on kuitenkin tärkeä osa suomalaista pizzakulttuuria. Esimerkiksi parin vuoden takaisen […]
31.8.2021
Tässä Pizzanpaistajien ikioma taikinalaskuri hapanjuuritaikinalle. Monista muista vastaavista poiketen, tällä laskurilla voit määritellä taikinan lopullisen vesisuhteen heti aluksi – laskuri huomioi myös hapanjuuren mukana tulevan veden. […]
30.6.2021
Gluteenittomasta taikinasta kysellään ryhmässä tasaisin väliajoin, joten päätin laatia tänne Pizzanpaistajien nettisivuille nyt yhden reseptin, jonka olen toimivaksi testannut. Valmistusaineet Oheisen taulukon ainemäärät on mitoitettu yhdelle […]
20.6.2021
Julkaistuani poolish-artikkelin alkuvuodesta 2021, kyseisen esitaikinan suosio on kasvanut yllättävänkin suureksi Pizzanpaistajien keskuudessa. Porukan läträtessä poolinkia sen italialainen serkku biga on jäänyt täysin pimentoon. Nyt on […]
28.3.2021
“Ils sont fous ces Romains!”, huusi Asterix ja tarkoitti, että roomalaiset ovat hulluja. Ja hullujahan ne kyseisessä sarjakuvassa olivatkin, mutta nykyään roomalaiset tunnetaan paremmin erinomaisesta pizzastaan! […]
11.2.2021
Tämä on paras apu itseaiheutettuun päänsärkyyn ja honteloon oloon. Suolan, rasvan ja tulisuuden kohdatessa ihanan pizzan päällä vie eilispäivän haamut unholaan ja uusi nousu voi alkaa. […]
11.2.2021
Tämän klassisemmaksi ei napolilaistyylinen pizza tule. Peruselementit ovat niin hyvin kuosissa ettei muuta kikkailua usein tarvita. Muutama vinkki on kuitenkin hyvä muistaa tätä tehdessä. Tomaattikastike on […]
10.2.2021
Tällä ohjeella teet 4 pizzapohjaa, joiden halkaisija valmiina on noin 30 cm.Taikinan kohotusaika on melko pitkä (noin 36 tuntia), joten tässä kannattaa käyttää suhteellisen vahvoja jauhoja. […]
4.2.2021
Et tarvitse tätä tomaattikastiketta varten mitään muuta kuin kulhon, jossa sekoitat ainekset. Aineksia ei siis ole tarkoitus hauduttaa kattilassa! Tärkein ainesosa on luonnollisesti laadukas tomaatti. Hyvä […]
4.2.2021
Pizzan tärkein osa on oikeanlainen taikina. Napolilaistyylisen pizzataikinan valmistus on helppoa, kunhan mittaat ainekset tarkasti. Suosittelen pizzaan tarkoitettua Tipo 00-jauhoa, jota saa nykyään monista marketeista ja […]
3.2.2021
Oliiviöljy Rosmariiniperuna Mozzarella Salviapesto Parmesan Tämä on karppaajan unelmapizza, jossa tärkkelys kohtaa hiilarit ja rasvan. Eli kaikki synnit yhdellä haukulla nautittuna. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi ja […]