AM-MUU

Naudanliha on parasta kun se on todella mureaa, ja nyhtönautahan se onkin oikea mureuden multihuipentuma. Tässä pizzassa nyhtönauta lähtee tulisen kuumalle Amerikan matkalle paprika ja sinihomejuusto kavereinaan. Yllänsä hänellä on Texas Pete -kastiketta ja chilillä sävytettyä ranskankermaa. Yhdistelmä kuulostaa ehkä hassulta, mutta uskallatko todella olla kokeilematta?

Valmistus

  1. Sulata pizzataikinat pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Muotoile taikinapallot pizzapohjiksi käsin, jauhoja apuna käyttäen, yksi kerrallaan. (Katso video alapuolelta.)
  3. Levitä pohjan päälle tomaattikastike, pizzajuustomuru ja nyhtönauta tasaisesti.
  4. Asettele paahdetut paprikapalat tasaisesti.
  5. Ripottele päälle sinihomejuustoa
  6. Siirrä pizza pizzalapiolla mahdollisimman kuumaan uuniin paistumaan esilämmitetylle pizzakivelle tai uunipellille. Kotiuunissa 250-300 asteessa pizza paistuu 3-5 minuutissa, kuumassa pizzauunissa nopeammin. Käännä tarvittaessa pizza muutaman kerran paiston aikana.
  7. Viimeistele valmis tulisella Texas Pete soosilla sekä chilihiutaleilla maustetulla ranskankermalla
  8. Lisää päälle vielä tuoretta oreganoa.

Pizzan muotoilu

Pyöreän pizzan muotoileminen alkaa aina samalla tavalla. Pulla nostetaan tai kumotaan kohotusastiasta jauhokasaan tai jauhokulhoon. Pulla jauhotetaan kauttaaltaan ja esimuotoillaan painelemalla noin 20 senttiä halkaisijaltaan olevaksi pyöreäksi levyksi.

Esimuotoilun jälkeen viimeistelytapoja on monia. Pizzan voi venytellä käsin pyörittelemällä, tai venyttämällä, eikä kaulimen käyttökään väärin ole. Käsin venyttelemällä saa kuohkeampaa napolilaistyylistä pizzaa, kun taas kaulimella työstäessä kaasukuplat häviävät taikinasta ja saadaan ohuempaa ja rapeaa pizzaa.

Seuraavalla videolla Peltsi näyttää kuinka muotoillaan ja paistetaan New York City -tyylinen pizza, jollaisen paistaminen onnistuu hyvin myös kotiuunin lämmöissä.