Kalastajan pizza

Kala pizzassa tarkoittaa monelle useimmiten tonnikalaa, mutta Pizzanpaistajien resepteissä kotimaisuus ja vastuullisuus ovat ykkösjuttuja. Tässä pizzassa pääosan näyttelee suomalaiset muikut ja särkikalat. Sivurooleissa tapaat sitruksen aromeita. Suomalaista Pizzakalaa löydät muuten myös K-kaupan säilykehyllystä. Kokeile kerran ja ihastu ikihyviksi!

Valmistus

  1. Sulata pizzataikinat pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Muotoile taikinapallot pizzapohjiksi käsin, jauhoja apuna käyttäen, yksi kerrallaan. (Katso video alapuolelta.)
  3. Levitä ranskankerma pohjan päälle tasaisesti.
  4. Levitä ranskankerman päälle pizzamuru ja pizzakala.
  5. Lisää täytteiden päälle muutama ripaus limepippuria ja silputtu ruohosipuli.
  6. Siirrä pizza pizzalapiolla mahdollisimman kuumaan uuniin paistumaan esilämmitetylle pizzakivelle tai uunipellille. Kotiuunissa 250-300 asteessa pizza paistuu 3-5 minuutissa, kuumassa pizzauunissa nopeammin. Käännä tarvittaessa pizza muutaman kerran paiston aikana.
  7. Viimeistele valmis pizza sitruunan kuorella ja tillisilpulla.

Pizzan muotoilu

Pyöreän pizzan muotoileminen alkaa aina samalla tavalla. Pulla nostetaan tai kumotaan kohotusastiasta jauhokasaan tai jauhokulhoon. Pulla jauhotetaan kauttaaltaan ja esimuotoillaan painelemalla noin 20 senttiä halkaisijaltaan olevaksi pyöreäksi levyksi.

Esimuotoilun jälkeen viimeistelytapoja on monia. Pizzan voi venytellä käsin pyörittelemällä, tai venyttämällä, eikä kaulimen käyttökään väärin ole. Käsin venyttelemällä saa kuohkeampaa napolilaistyylistä pizzaa, kun taas kaulimella työstäessä kaasukuplat häviävät taikinasta ja saadaan ohuempaa ja rapeaa pizzaa.

Seuraavalla videolla Peltsi näyttää kuinka muotoillaan ja paistetaan New York City -tyylinen pizza, jollaisen paistaminen onnistuu hyvin myös kotiuunin lämmöissä.