Pizzapiste - Konalan savulohi

Lohi on hieno ja arvokas ruokakala ja se taipuu monenlaiseen ruoanlaittoon. Aivan erityisen herkullista se on savustettuna. Ja sopiihan toki savulohi myös oikein hyvin pizzaan, varsinkin tuore sellainen ja vieläpä täällä savustettu! Konalan savulohi on sykähdyttävän herkullinen talon pizza savukalan ystävälle. Piparjuuren kihelmöivät aromit tuovat sille omaleimaisen ja modernin twistin.

Valmistus

  1. Sulata pizzataikinat pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Muotoile taikinapallot pizzapohjiksi käsin, jauhoja apuna käyttäen, yksi kerrallaan. (Katso video alapuolelta.)
  3. Levitä pohjan päälle tomaattikastike.
  4. Levitä mozzarellasuikaleet ja savulohi tasaisesti pohjalle.
  5. Lisää purjorenkaat tasaisesti ympäri pizzaa.
  6. Siirrä pizza pizzalapiolla mahdollisimman kuumaan uuniin paistumaan esilämmitetylle pizzakivelle tai uunipellille. Kotiuunissa 250-300 asteessa pizza paistuu 3-5 minuutissa, kuumassa pizzauunissa nopeammin. Käännä tarvittaessa pizza muutaman kerran paiston aikana.
  7. Lisää piparjuurituorejuustokekoja kauttaaltaan.
  8. Viimeistele valmis pizza mustapippurilla oman maun mukaan.

Pizzan muotoilu

Pyöreän pizzan muotoileminen alkaa aina samalla tavalla. Pulla nostetaan tai kumotaan kohotusastiasta jauhokasaan tai jauhokulhoon. Pulla jauhotetaan kauttaaltaan ja esimuotoillaan painelemalla noin 20 senttiä halkaisijaltaan olevaksi pyöreäksi levyksi.

Esimuotoilun jälkeen viimeistelytapoja on monia. Pizzan voi venytellä käsin pyörittelemällä, tai venyttämällä, eikä kaulimen käyttökään väärin ole. Käsin venyttelemällä saa kuohkeampaa napolilaistyylistä pizzaa, kun taas kaulimella työstäessä kaasukuplat häviävät taikinasta ja saadaan ohuempaa ja rapeaa pizzaa.

Seuraavalla videolla Peltsi näyttää kuinka muotoillaan ja paistetaan New York City -tyylinen pizza, jollaisen paistaminen onnistuu hyvin myös kotiuunin lämmöissä.