Metsä

Metsä on mukaelma perinteisestä italialaisesta Prosciutto e funghi (kinkkua ja sieniä) -pizzasta. Tavallisesti kyseisessä klassikossa on kinkun kaverina herkkusieniä, mutta Pizzanpaistajien Metsää kaunistavat kanttarellit ja rosmariini. Ranskankerma ja purjosipuli luovat pizzalle raikkaan hapokkaan yleisolemuksen.

Ainesosat / pizza

Pinnalle paiston jälkeen

  • Tuore rosmariini

Valmistus

  1. Sulata pizzataikinat pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Muotoile taikinapallot pizzapohjiksi käsin, jauhoja apuna käyttäen, yksi kerrallaan. (Katso video alapuolelta.)
  3. Levitä ranskankerma pohjan päälle tasaisesti.
  4. Levitä ranskankerman päälle mozzarellajuusto
  5. Halkaise ilmakuivattu kinkkusiivu pitkittäissuuntaisesti ja asettele kinkku rullattuna pizzan päälle.
  6. Lisää täytteiden päälle purjoa ja kanttarelleja tasaisesti
  7. Siirrä pizza pizzalapiolla mahdollisimman kuumaan uuniin paistumaan esilämmitetylle pizzakivelle tai uunipellille. Kotiuunissa 250-300 asteessa pizza paistuu 3-5 minuutissa, kuumassa pizzauunissa nopeammin. Käännä tarvittaessa pizza muutaman kerran paiston aikana.
  8. Viimeistele valmis pizza tuoreella rosmariinilla.

Pizzan muotoilu

Pyöreän pizzan muotoileminen alkaa aina samalla tavalla. Pulla nostetaan tai kumotaan kohotusastiasta jauhokasaan tai jauhokulhoon. Pulla jauhotetaan kauttaaltaan ja esimuotoillaan painelemalla noin 20 senttiä halkaisijaltaan olevaksi pyöreäksi levyksi.

Esimuotoilun jälkeen viimeistelytapoja on monia. Pizzan voi venytellä käsin pyörittelemällä, tai venyttämällä, eikä kaulimen käyttökään väärin ole. Käsin venyttelemällä saa kuohkeampaa napolilaistyylistä pizzaa, kun taas kaulimella työstäessä kaasukuplat häviävät taikinasta ja saadaan ohuempaa ja rapeaa pizzaa.

Seuraavalla videolla Peltsi näyttää kuinka muotoillaan ja paistetaan New York City -tyylinen pizza, jollaisen paistaminen onnistuu hyvin myös kotiuunin lämmöissä.