Pizzanpaistajat - Minustako mestaripaistaja?

Pizzanpaistajien ensimmäinen oma kirja, Pizzanpaistajat – Minustako mestaripaistaja?, meni kovan uurastuksen jälkeen syyskuun 2021 lopussa vihdoin painoon. Julkistusjuhlaa vietettiin 4. marraskuuta 2021. Oman kappaleesi voit ostaa Suomalaisesta kirjakaupasta.

Kirja on Pizzanpaistajien rakkaudella laatima teos, jonka avulla opit varmasti paistamaan herkullista pizzaa. Kokemusta, vinkkejä ja ohjeita on ammennettu yli 20 000 Pizzanpaistajan Facebook-ryhmästä. Kyseessä on siis yhteisöllinen teos kotikokeilta toisille. Pizzanpaistajat-kirja on muillakin tavoin merkittävä teos suomalaisten ruokakirjojen historiassa, mistä kertoo myös sangen positiivinen vastaanotto. Ensimmäinen painos myytiin melkein loppuun jo ennen julkistusjuhlaa.

Heti 340-sivuisen kirjan alussa avataan maukkaan pizzataikinan ja tomaattikastikkeen salat, jonka jälkeen matka jatkuu juustojen ja muiden raaka-aineiden maailmaan. Vaatimustasoa nostetaan pikkuhiljaa ja makumatkan aikana pääset ottamaan haltuun useita erilaisia pizzatyylejä. Esittelyssä on myös erilaiset välineet ja pizzauunit. Kirjan reseptiosa on sangen monipuolinen ja laaja. Tärkeimpien klassikoiden lisäksi kattauksessa on myös uudempia ja erikoisempia makuyhdistelmiä jatkuvasti kasvavan Pizzanpaistajat-yhteisön gastronomisesta ilotulituksesta.

Tässä pizzakirjassa kaikki erilaiset pizzat italialaisista alkupizzoista pohjoisamerikkalaisiin herkkuihin ovat tasa-arvoisia. Ainoastaan suomalainen pizza ja kotimaiset raaka-aineet ovat hiukan muita tasa-arvoisempia. Jos rakastat pizzaa, tämä kirja on juuri sinulle. Ja luettuasi kirjan tulet nauttimaan pizzasta vieläkin enemmän!

Keväällä 2023 kirjasta on tulossa uusi, laajennettu ja täydennetty (eli toisin sanoen vieläkin paremmaksi paranneltu) painos!