Pirkka Parhaat & Pizzanpaistajat

Lukuisat testit, erilaisten tuotteiden ja valmistajien vertailut, kotimaisten raaka-aineiden metsästäminen ja reseptien hiominen saavutti kliimaksinsa huhtikuussa 2022. Pizzanpaistajien ja Keskon yhteisenä kehitystyönä syntynyt tuoteperhe näki vihdoin päivänvalon kun tuotteet pääsivät kauppojen hyllyille.

Lanseeraukseen kuului viisitoista korkealuokkaista tuotetta, jotka yleisö on ottanut innokkaasti vastaan. Uskomme todella, että näillä tarpeilla kaikki Pizzanpaistajat kaikilla eri tasoilla voivat paistaa piirun verran parempaa pizzaa. Tällä sivulla esittelemme tuotteet ja kerromme muutamia käyttövinkkejä.

Jauhot ja taikinat

Ilman kunnollista taikinaa, koko hommasta menee niin sanotusti pohja. Tuoteperheeseemme kuuluu kaksi erilaista pizzajauhoa, joilla on helppo leipoa erilaisia taikinoita. Näiden lisäksi kaksi erilaista valmistaikinaa tarjoavat mukavan oikotien pizzanpaistoon.

image

PIZZATAIKINA
4 x 170 g, pakaste

Jos haluat pizzasi mieluiten ohuena ja rapeana, on tämä pizzataikina tehty juuri sinua varten. 170 gramman taikinapallo on helppo kaulia noin 30 cm kiekoksi.

Vinkki: Pitkällä ja hitaalla jääkaappisulatuksella saat pizzapohjaan juurevampaa makua.

Alkuperämaa/valmistusmaa: Suomi
Valmistaja: Suomen Teollisuusleipuri
PPPP-taikinat-2x250g

PIZZATAIKINA
2 x 250 g, pakaste

Monelle pizzanrakastajalle napolilainen pizza on se ainoa oikea ja alkuperäinen pizzatyyli. Ohutta ja pehmeää keskeltä, pulleaa ja rapeaa reunoilta – tämä taikina tarjoilee juuri tuon elämyksen. 00-jauhojen lisäksi pitkään kohotettu taikina sisältää myös vehnäraskia. Pizzapohjassa on siis mukana suomalaiseen suuhun hyvin sopivaa juurevaa makua.

Vinkki: Paista napolilainen calzone. Taita pyöreäksi levitetystä taikinasta puolikuun muotoinen “tyyny”, jonka sisällä on salamia, ricottaa, basilikaa ja mozzarellaa. Levitä päälle hiukan tomaattikastiketta ja revi taikinaan pieni ilmareikä. Paista kypsäksi 250 asteessa.

Alkuperämaa/valmistusmaa: Suomi
Valmistaja: Kymen Leipomo / JJP Herkut Oy
image-1

KESKIVAHVA PIZZAJAUHO
00-vehnäjauho 1 kg

Aito italialainen 00-tyypin vehnäjauho ohuen ja rapean pizzan valmistukseen. Jauhon tuottaman sitkon vahvuutta kuvaava W-arvo on 260. Sopiva kohotusaika 6-24 h.

Vinkki: Jauhopussista löydät erittäin helpon taikinareseptin. Jos haluat metsästää lisää makuelämyksiä, suosittelemme kokeilemaan Pizzanpaistajien poolish-taikinaa.

Alkuperämaa/valmistusmaa: Italia
image-2

ERITTÄIN VAHVA PIZZAJAUHO
00-vehnäjauho 1 kg

Aito italialainen 00-tyypin vehnäjauho erityisesti napolilaisen pizzan valmistukseen. Jauhon tuottaman sitkon vahvuutta kuvaava W-arvo on 350. Sopiva kohotusaika 24-72 h.

Vinkki: Tämän jauhon vedensitomiskyky on huippuluokkaa, ja siksi se toimii hyvin myös erittäin korkean vesisuhteen taikinoilla. Kokeile esimerkiksi tehdä herkullista roomalaista levypizzaa!

Alkuperämaa/valmistusmaa: Italia

Pizzatäytteet

Kun perustukset on hoidettu, voit turvallisesti lähteä rakentamaan pizzallesi mitä mielenkiintoisempia makumaailmoja. Tuoteperheestämme löytyy laadukas valikoima erilaisia liha- ja kalatuotteita.

image-4

Uunipaahdettu kinkkulastu 200 g

Minä haluan kinkkupizzan…ja mulle kinkkuherkkusieni…juu ja mulle sitten kinkkuananas… Me suomalaiset olemme kinkun ystäviä ja se näkyy joulupöydän lisäksi sangen usein myös pizzassa. Pirkka Parhaat uunipaahdettu kinkkulastu ei ole kinkkumakkaraa eikä se sisällä kinkun kaltaisia aineita. Se on sitä itseään ja sangen herkullisessa muodossa.

Vinkki: Makutesteissämme huomattiin, että uunipaahdettu kinkkulastu ja tuore rucola sopivat yhteen aivan erityisen hyvin.

Alkuperämaa/valmistusmaa: Suomi
Valmistaja: Savuhovi Oy
image-6

Salame Milano ilmakuivattu kestomakkara 70 g

Tiesitkös, että kaikista sadoista erilaisista salameista juuri milanolainen salami on Italian suosituin salamityyppi? Se on salamia puhtaimmillaan. Et löydä siitä napolilaisen salamin mausteisuutta tai pepperonin paprikaa. Halusimme tuoteperheeseemme myös kevyempiä ja miedompia makuja, jotka sopivat myös lasten suuhun. Juuri sellainen pizzatäyte on Pizzanpaistajien Salame Milano. Yhdestä paketista riittää noin kahteen tavallisen kokoiseen pizzaan.

Vinkki: Vältä tulikuumat syliin tippuvat liukurit leikkaamalla salami suikaleiksi. Voit myös rypistellä ohuet salamit nyyteiksi. Makupariksi sopii mukavasti esimerkiksi hedelmäistä makeutta ja happoa tuova tuore ananas. Kyllä, luit ihan oikein!
Alkuperämaa/valmistusmaa: Italia
image-8

Luomupepperonisalami
100 g

Kun suomalaisia pyydetään piirtämään pizza, spontaaneissa vastauksissa pizzan päällä näkyy todella usein pepperonia. Kyseinen mausteinen salamimakkara on alunperin kotoisin Pohjois-Amerikasta, mutta Pizzanpaistajien pepperoni tehdään kokonaan luomuna ja kokonaan Suomessa. Tästä tuotteesta on todella helppo olla ylpeä. Yhdestä paketista riittää 4–5 tavallisen kokoiseen pizzaan.

Vinkki: Pepperoni sopii hyvin yhteen monien muiden täytteiden kanssa, mutta suosittelemme lämpimästi kokeilemaan tätä hienoa ja maukasta tuotetta ilman ylimääräisiä ärsykkeitä. Anna luomupepperonisalamin loistaa rohkeasti yksin tomaattikastikeen ja juuston säestyksellä.

Alkuperämaa/valmistusmaa: Suomi
Valmistaja: Lihatukku Harri Tamminen OY
image-3

Nduja di Spilinga tulinen salamitahna 90 g

Pidätkö salamista? Haluatko pizzaasi pikkasen potkua? Spilingasta Italian Calabrian maakunnasta kotoisin oleva ‘nduja on silloin sinun makuusi. Chilillä maustettu tulinen salamitahna on perinteikäs osa italialaista keittiötä. Pizzan lisäksi se sopii mainiosti pastojen ja pataruokien maustamiseen.

Vinkki: Tulisen ja rasvaisen ‘ndujan kavaljeeriksi kannattaa valita makeutta ja happoa. Uskaltaudu hulluttelemaan hiukan ja parita ‘nduja pizzalla esimerkiksi päärynän, kiivin tai persikan kanssa.

Alkuperämaa/valmistusmaa: Italia
image-5

Pizzakala rypsiöljyssä 150 g/115 g

Pizzanpaistajien pizzakala on suomalainen vastaus tonnikalan ylikalastukseen. Se on ekologisesti kestävä kotimainen tuote, joka on voittanut kaikissa makutesteissämme ulkomaiset kilpakumppaninsa. Pizzakala pitää sisällään kotimaista muikkua ja särkikaloja. Maista kerran ja ihastu ikiajoiksi! Yhdestä purkista riittää 2–3 tavallisen kokoiseen pizzaan.

Vinkki: Mieti mitkä maut sopivat kalan kanssa lautaselle yleensäkin. Paistettua perunaa ja tilliä… tai kenties hiukan happoa sitruunalla ja tuorejuustolla? Ole rohkea ja kokeile samoja makuyhdistelmiä myös pizzassa.

Alkuperämaa/valmistusmaa: Suomi
Valmistaja: Pielisen Kalajaloste Oy

Juustot

Pohjan ja täytteiden lisäksi pizzaan halutaan yleensä myös juustoa. Tuoteperheestämme löytyy kaksi hyvin erilaista juustoa, jotka molemmat tarjoavat täysin omanlaisensa makumaailman.

image-7

Pizzajuustomuru 150 g

Pizzanpaistajien juustomuru on sekoitus maasdamia, edamia ja goudaa. Täyteläinen ja maukas yhdistelmä sulaa kauniisti venyväksi. Pizzajuustomurun paistonkestävyys on erinomainen eivätkä sen rasvat erotu paistaessa lilluvaksi nesteeksi. Pizzajuustomuru valmistetaan Suomessa suomalaisesta maidosta. Yhdestä pussista riittää juuri sopivasti kahteen pyöreään tavallisen kokoiseen pizzaan.

Vinkki: Pizzajuustomuru sopii tavallisten pizzojen lisäksi aivan erinomaisen hyvin pannupizzan juustoksi. Pannupizzan tekeminen ei ole lainkaan vaikeaa, mutta muutamat hyvät vinkit ovat tarpeen. Löydät erinomaisen pannupizzaohjeen esimerkiksi Minustako mestaripaistaja? -kirjasta.

Alkuperämaa/valmistusmaa: Suomi
Valmistaja: Kuusamon Juusto OY
image-13

Mozzarella 250 g

Mozzarella on ylivoimaisesti maailman suosituin pizzajuusto. Se on suorastaan ikoninen klassikko ja tärkeä osa esimerkiksi alkuperäistä Margherita-pizzaa. Pizzanpaistajien Mozzarella on maultaan perinteisen mieto ja se sulaa kauniisti venyväksi. Kotikokit kiittävät erityisesti sen verrattain kiinteää koostumusta. Tätä mozzarellaa ei tarvitse valuttaa tuntikausia sihdissä välttääkseen vetiset lammikot valmiissa pizzassa. Yhdestä paketista riittää 3–4 tavallisen kokoiseen pizzaan.

Vinkki: Pirkka Parhaat mozzarella toimii parhaiten pizzassa pieniksi paloiksi tai ohuiksi siivuiksi leikattuna, tai nokareiksi revittynä.

Alkuperämaa/valmistusmaa: Suomi
Valmistaja: Härmä Food OY, Voltti

Kastikkeet, öljyt ja mausteet

Pohjan, juuston ja täytteiden lisäksi herkullinen pizza tarvitsee yleensä myös tomaattikastiketta. Laadukas oliiviöljy ja herkullinen pizzamauste antavat ruokaympyröillesi viimeisen silauksen.

image-9

Pizzakastike 390 g

Hyvän tomaattikastikkeen tekeminen ei ole vaikeaa, mutta laadukas valmistuote helpottaa pizzakokkailua. Tämän kastikkeen myötä aika moni fanaattisempikin paistaja on lähes tyystin lopettanut kastikkeen valmistamisen itse. Yhdestä purkista riittää noin viiteen pizzaan.

Pizzanpaistajien kastike on täyteläinen, yrttinen ja hivenen makea. Siinä ei silti ole lisättyä sokeria vaan makeus tulee raaka-aineena käytetyistä laadukkaista tomaateista.

Vinkki: Jos olet suurempien makusensaatioiden ystävä, raasta joukkoon valkosipulin kynsi. Myös chili voi sopia kastikkeen lisämausteeksi. Pidä maustamisessa kuitenkin maltti mukana, jottet peitä laadukkaiden tomaattien makua, ja jotta pystyt rakentamaan pizzoihisi erilaisia makumaailmoja.

Alkuperämaa/valmistusmaa: Italia
image-10

Maustettu ekstra-neitsytoliiviöljy,
basilika 250 ml

Korkealuokkainen oliiviöljy pizzan päällä kuuluu varsinkin italialaisten pizzatyylien tunnusmerkistöön. Oliiviöljyä voi toki laittaa taikinaankin, mutta maustetut oliiviöljyt ovat erityisesti suunniteltu pizzan päälle laitettavaksi.

Vinkki: Basilikalla maustettu oliiviöljy tuo hienostuneen säväyksen perinteiseen Margherita-pizzaan.

Alkuperämaa/valmistusmaa: Italia
image-12

Maustettu ekstra-neitsytoliiviöljy,
sitruuna 250 ml

Pizzanpaistajat -tuoteperheen toinen oliiviöljy on maustettu sitruunalla. Tuote sopii monenlaisiin pizzoihin, mutta erityisesti suosittelemme käyttämään sitä kalapizzoissa. Toinen herkullinen ja kokonaan erilainen makumaailma saadaan parittamalla sitruunainen oliiviöljy pizzalla chilin, paahdettujen kirsikkatomaattien ja parmesaanijuston kanssa.

Vinkki: Sitruunalla maustettu oliiviöljy on ällistyttävän hyvää myös reunapalojen dippikastikkeena.

Alkuperämaa/valmistusmaa: Italia
image-11

Pizzamauste 20 g

Pirkka Parhaat pizzamauste on erityinen sekoitus pizzan viimeistelyyn, sillä perinteisten pizzamausteiden lisäksi se sisältää nokkosta. Tuote sopii pizzan lisäksi mainiosti myös pastojen ja kasvisruokien mausteeksi.

Vinkki: Ripottele sellaisenaan pizzan päälle tai sekoita jo tomaattikastikkeeseen.

Alkuperämaa/valmistusmaa: Suomi
Valmistaja: Condite Oy