fbpx

UUSIMMAT ARTIKKELIT

29.1.2023

New York -tyylin jäljillä

Olen yksi niistä tuhansista, jotka hurahtivat pitsaharrastukseen pari vuotta sitten, eikä innolle näy loppua. Pizzoja on tullut tehtyä paljon ihan perinteisestä peltipitsasta lähtien aina täydellisen napolilaisen […]
18.1.2022

Poppa Chilihunaja

Kuinka monen pizzerian pöydässä on maustekoreissa oreganon, mustapippurin ja tabascon lisäksi hunajapurkki? Ei varmasti kovinkaan monen. Mutta tästä eteenpäin ainakin meidän popup-teltalta sitä saa varmasti. Yhä […]
16.9.2021

Paholaisen ananashillo

Ananas pizzassa on monen mielestä huutava vääryys. Toiset taas rakastavat sitä yli kaiken. Tilastojen valossa ananas on kuitenkin tärkeä osa suomalaista pizzakulttuuria. Esimerkiksi parin vuoden takaisen […]
12.7.2021

Isoäidin karjalanpiirakat pizzauunissa

Lapsuudenkotini rakkaimpia ruokamuistoja ovat karjanlanpiirakat. Muistan elävästi kuinka ihanilta uunituoreet piirakat maistuivat kylmän maitolasillisen kera. Mutta miksi karjalanpiirakoista kirjoitetaan Pizzanpaistajien nettisivuilla? Lähinnä siksi että pizzan käsitteen […]
28.3.2021

Roomalainen levypizza

“Ils sont fous ces Romains!”, huusi Asterix ja tarkoitti, että roomalaiset ovat hulluja. Ja hullujahan ne kyseisessä sarjakuvassa olivatkin, mutta nykyään roomalaiset tunnetaan paremmin erinomaisesta pizzastaan! […]
11.2.2021

Salamine

Tämä on paras apu itseaiheutettuun päänsärkyyn ja honteloon oloon. Suolan, rasvan ja tulisuuden kohdatessa ihanan pizzan päällä vie eilispäivän haamut unholaan ja uusi nousu voi alkaa. […]
11.2.2021

Margherita

Tämän klassisemmaksi ei napolilaistyylinen pizza tule. Peruselementit ovat niin hyvin kuosissa ettei muuta kikkailua usein tarvita. Muutama vinkki on kuitenkin hyvä muistaa tätä tehdessä. Tomaattikastike on […]
4.2.2021

Maailman helpoin tomaattikastike pizzalle

Et tarvitse tätä tomaattikastiketta varten mitään muuta kuin kulhon, jossa sekoitat ainekset. Aineksia ei siis ole tarkoitus hauduttaa kattilassa! Tärkein ainesosa on luonnollisesti laadukas tomaatti. Hyvä […]
3.2.2021

Pottupizza

Oliiviöljy Rosmariiniperuna Mozzarella Salviapesto Parmesan Tämä on karppaajan unelmapizza, jossa tärkkelys kohtaa hiilarit ja rasvan. Eli kaikki synnit yhdellä haukulla nautittuna. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi ja […]
3.2.2021

Napolilaisen pizzan valmistus (AVPN)

Associazione Verace Pizza napoletana (AVPN) on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka on perustettu Napolissa vuonna 1984. Yhdistyksen missio on suojella ja edistää aidon napolilaisen pizzan perinnettä. Monet […]