Facebook-ryhmässämme keskustellaan paljon taikinoista, mutta yleensä vinkit ja ohjeet pyörivät paljolti ainemäärien ja jauhojen ympärillä. Monesti tärkeät asiat kuten veden lämpötila, vaivaaminen, taikinan rakenne ja itse […]
Gluteenittomasta taikinasta kysellään ryhmässä tasaisin väliajoin, joten päätin laatia tänne Pizzanpaistajien nettisivuille nyt yhden reseptin, jonka olen toimivaksi testannut. Valmistusaineet Oheisen taulukon ainemäärät on mitoitettu yhdelle […]
Julkaistuani poolish-artikkelin alkuvuodesta 2021, kyseisen esitaikinan suosio on kasvanut yllättävänkin suureksi Pizzanpaistajien keskuudessa. Porukan läträtessä poolinkia sen italialainen serkku biga on jäänyt täysin pimentoon. Nyt on […]
“Ils sont fous ces Romains!”, huusi Asterix ja tarkoitti, että roomalaiset ovat hulluja. Ja hullujahan ne kyseisessä sarjakuvassa olivatkin, mutta nykyään roomalaiset tunnetaan paremmin erinomaisesta pizzastaan! […]
Pizzataikinaan voi hakea makua monilla eri tavoilla. Kylmäkohotus, poolish, maustaminen ja muut vastaavat temput ovat jo monelle tuttuja. Mutta pizzan rakennetta ja makua voi muokata myös […]
Olen Joonas Saarela, 33 vuotias perheen isä, muusikko, motoristi ja ammattikokki Pohjanmaalta, Laihialta. Olen myös intohimoinen koti-leipuri sekä suuri pizzan ystävä. Työskentelen Keikkakokki.fi -palvelun kautta keikkakokkina […]
Jauhot ovat lähtökohta hyvälle pitsalle ja leivälle. Monesti mietitään miksi pitää käyttää tiettyjä 00-jauhoja – toimiihan tavallinen puolikarkeakin aivan hyvin? Päätin nyt hiukan murtaa myyttejä selvittämällä […]
Palstalla puhutaan usein hydraatiosta, mutta mikä se on? Ja miksi ihmeessä pitää briljeerata prosenteilla ja mitata taikinan aineita grammoissa? Kertokaa nyt joku minkä ihmeen takia desilitrat […]
Tällä ohjeella teet 4 pizzapohjaa, joiden halkaisija valmiina on noin 30 cm.Taikinan kohotusaika on melko pitkä (noin 36 tuntia), joten tässä kannattaa käyttää suhteellisen vahvoja jauhoja. […]
Pizzan tärkein osa on oikeanlainen taikina. Napolilaistyylisen pizzataikinan valmistus on helppoa, kunhan mittaat ainekset tarkasti. Suosittelen pizzaan tarkoitettua Tipo 00-jauhoa, jota saa nykyään monista marketeista ja […]
Moni Pizzanpaistajien -Facebook ryhmässä on huomannut, että suosittelen usein kokeilemaan taikinan tekemisessä ns. poolish-menetelmää. Mutta mikä on poolish ja mitä iloa siitä on? Ja miten ihmeessä […]