TARINAMME


Pizzanpaistajien tarina on kertomus intohimosta, yhteisöllisyydestä, yhteen hiileen puhaltamisesta ja rakkaudesta ruokaan. Kaiken keskiössä on alusta alkaen ollut yksi johtoajatus: Jotta kaikentasoiset kokit voisivat paistaa piirun verran parempaa pizzaa.

Toinen kantava teema toiminnassamme on ollut kotimaisten raaka-aineden ja pientuottajien suosiminen. Meillä Suomessa on maailman puhtain vesi, ravintorikas luonto ja maailmanluokan osaaminen elintarviketuotannossa. Tehdään Suomesta maailman johtava pizzamaa!

Toimintamme lähti pienestä kipinästä liikkeelle vuoden 2019 lopulla, mutta se sai nopeasti aika isot mittasuhteet. Nyt voidaan puhua jo ilmiöstä, ja juna puksuttaa mukavaa kyytiä kohti vieläkin suurempia pizzakokemuksia. Lue alta tarinamme!
2022
09-2022

Tarina jatkuu – seuraa mihin matkamme vie

Tarinamme on vasta alussa ja haluamme kehittää toimintaamme jatkuvasti eteenpäin. Haluamme palvella suomalaista pizzayhteisöä ja tarjota kotikokeille sekä kokeneemmillekin konkareille entistäkin parempaa. Teemme Suomesta maailman parhaan pizzamaan!

Yritystoiminnasta huolimatta Facebook-ryhmän toiminta jatkuu entisellään vinkkien ja muun tietotaidon jakamisen ympärillä.

08-2022

Maanantaina 8.8.2022 klo 10:00 tehtiin historiaa kun Helsingin Postitalon K-Supermarkettiin aukesi Pizzanpaistajien pizzapiste kauppias Pikku-Mikon johdolla. Tarjolla on mahtavia makuja pienempään ja isompaankin nälkään. Koska Pizzanpaistajat haluavat levittää pizzailun ilosanomaa, saavat asiakkaat tietysti mukaansa myös pizzojenreseptit ja ohjeet. Ja kaikki tarvittavat raaka-aineet löytyvät Postitalon K-Supermarketista. Tervetuloa pizzalle!

08-2022

Vääksyn Pop-up Pizzafestarit

Vääksyn Pop-up Pizzafestarit

Pizzanpaistajat kokosivat jälleen hyvän ruoan ja juoman ystävät Suomen suurimpaan pizzatapahtumaan Vääksyyn 6.8.2022. Tällä kertaa tapahtuma järjestettiin Kanavan Panimon pihapiirissä. Ja tällä kerralla tapahtuma paisui tosi isoksi. Pizzahysterian voimakkuutta olisi voinut mitata Richterin asteikolla. Slaisseja tuli nauttimaan yli 2500 vierasta. Pizzoja paistettiin melkein tuhat. Pizzajytky!

 

Pizzanpaistajat ry:n ja Kanavan Panimon lisäksi tapahtumaa mahdollistamassa olivat Asikkalan kunta, OP Järvi-Häme ja Kanava Golf – sekä tietysti joukko innokkaita pop-up paistajia. Kiitos Marko & PP-Pojat, @piizainen / Petra Piirainen,  @pinevillagepizza / Jari Jokimäki ja Pizzeria Navetta / Olli Heinonen.

05-2022

Pizzanpaistajat ISTV:ssä ja Burgerimiehet-ohjelmassa

Pizzanpaistajat ISTV:ssä ja Burgerimiehet-ohjelmassa

Keväällä Pizzanpaistajia revittiin joka suuntaan. Huhtikuun lopulla toteutimme Iltasanomien ISTV:lle vappuliven, joka keräsi tuhansittain ihmisiä seuraamaan vappupizzan tekoa.

Toukokuussa puolestaan Pizzanpaistajien Mikko Peltonen vieraili Burgerimiehet Pohjolassa -ohjelmassa opettamassa burgerimiehille pizzan tekemistä. Jakso näytettiin Nelosella 10.5. ja löytyy myös Ruutu.fi-palvelusta.

04-2022

Pirkka Parhaat & Pizzanpaistajat -tuotekokonaisuus julkistetaan

Huhtikuun lopulla tiimiä jännitti tavanomaista enemmän. Keskon kanssa kehitelty Pirkka Parhaat & Pizzanpaistajat -tuotekokonaisuus julkaistiin ja tuotteet ilmestyvät kauppojen hyllyille toukokuun alusta alkaen. Pitkä ja työläs kehitystyö palkittiin ja tuotteet ovat lopultakin konkreettisesti valmiina kuluttajien ostettaviksi.

 

Yhteistyössä Keskon kanssa tehdyt lukuisat testit, erilaisten tuotteiden ja valmistajien läpikäynnit, kotimaisten raaka-aineiden metsästäminen ja reseptien hiominen saavutti vihdoin kliimaksinsa. Tuotekehityksessä Mikko Peltosen lisäksi Kimmo Kautiaisen ja Tuukka Urpin tietotaito ja kokemus olivat avainasemassa. Mistään pienestä ponnistuksesta ei ollut kyse.

 

“Olemme varmoja, että Pirkka Parhaat & Pizzanpaistajat -tuotteet auttavat niin kotikokkeja kuin kokeneempiakin paistajia tekemään entistäkin parempaa pizzaa. Annoimme kaiken tietomme ja taitomme tuotteiden ja reseptien kehittämiseen ja saimme apua myös yhteisöstä. Keskon tarjoaman mahdollisuuden myötä uskomme pizzabuumin kasvavan entisestäänkin ja visiomme maailman parhaasta pizzamaasta otti jälleen askeleen eteenpäin”, Mikko Peltonen kertoo innoissaan.

04-2022

Kevätmessuilla tuoksuu pizza!

Kevätmessuilla tuoksuu pizza!

Huhtikuun alussa Pizzanpaistajat osallistuivat Helsingin Messukeskuksessa järjestetyille Kevätmessuille. Kimmo ja Peltsi esittelivät Pizzanpaistajien toimintaa ja paistoivat maistuvaa pizzaa messuvieraille!

04-2022

Makuraati kehittää uusia juomia

Makuraati kehittää uusia juomia

Vuotta aikaisemmin yhteisön kanssa yhdessä kehitetty Pizzanpaistajat Tropicana Pale Ale oli onnistunut ja hauska projekti. Oli hienoa nähdä, kuinka olut oli löytänyt tiensä niin monen ryhmäläisen ruokapöytään. Siksi päätimme jatkaa ja kehittää oluen rinnalle myös Pizzanpaistajille suunnitellun colan ja lonkeron.

 

Etsimme uuden makuraadin, joka pääsi jälleen vaikuttamaan tuotteiden makuun. RPS:n panimomestarin kanssa heiteltiin ilmoille mitä eriskummallisempia makuyhdistelmiä: tilliä, rosmariinia, oreganoa, ananasta ja nokkosta! Makuraadin työ on vielä kesken, mutta mikäli kaikki menee suunnitellusti, löytyvät uudet tuotteet kaupoista alkusyksystä.

 

04-2022

YouTube-kanava käynnistyy pizza-livellä

YouTube-kanava käynnistyy pizza-livellä

Pizzanpaistajat-tiimin innostus ja halu tuottaa erilaista videosisältöä pizzan ympärille johti lopulta oman studion toteuttamiseen. Asensimme keittiöön valot ja kamerat, ja rakensimme takahuoneeseen pienen toimiston editointityötä varten. Toteutuksessa oli suurena apuna Tatu Singo, jonka avulla studiosta tuli paitsi upea, myös ammattimainen.

 

Tiloja ja tekniikkaa päästiin testaamaan huhtikuun 2022 alussa koko porukan voimin ensimmäisessä PizzaLive-lähetyksessä. Todettakoon, että ihan kaikki asiat eivät sujuneet ilman kommelluksia, mutta hauskaa oli varmasti myös kuvaruutujen ääressä.

 

Jatkossa tulemme julkaisemaan runsaasti erilaista sisältöä Youtube-kanavallemme. Tavoitteena on toteuttaa mm. ohjevideoita ja kutsua yhteisömme jäseniä, yhteistyökumppaneita ja muita mielenkiintoisia hahmoja mukaan paistamaan pizzaa.

 

03-2022

Zio Ciro pizzauunien maahantuonti käynnistetään

Zio Ciro pizzauunien maahantuonti käynnistetään

Facebook-ryhmän jäsenten kesken tehdyt kimppatilaukset olivat tuoneet iloa monelle harrastajalle, ja toimintaa haluttiin kehittää eteenpäin.

 

Näimme, että asialle piti tehdä jotain ja käynnistimme neuvottelut italialaisen Zio Ciron kanssa, koska uuni oli jo tuttu ennestään Pizzanpaistajien alkuajoilta ja erittäin hyväksi havaittu. Logistiikan, huollon ja varaosamyynnin organisointi otti aikansa, mutta lopulta pääsimme aloittamaan uunien maahantuonnin. Ensimmäiset tilaukset otettiin sisään maaliskuussa 2022. Mamma mia! Zio Ciro -uuneista voit lukea lisää täältä.

02-2022

Oma pizzakeittiö valmistuu

Oma pizzakeittiö valmistuu

Suuri osa yrityksen alkupääomasta päätettiin sijoittaa siihen tärkeimpään asiaan, eli kunnolliseen pizzakeittiöön. Kun sopiva tila löytyi, alkoi armoton suunnittelu ja visiointi.

Projekti oli yllättävän haastava. Tiesimme, että haluaisimme tulevaisuudessa tehdä tiloissa myös kuvauksia, mikä piti huomioida erityisesti keittiön asemoinnissa ja valaistussuunnittelussa. Oman lisähaasteensa toivat myös ilmanvaihdon muutostyöt, joita tarvittiin kaasukäyttöisiä pizzauuneja varten. Talkootöitä tehtiin taas kerran pitkissä vuoroissa päivätöiden päälle, mutta lopputuloksesta tuli erinomainen!

02-2022

Mikko Peltonen hyppää yrittäjäksi

Mikko Peltonen hyppää yrittäjäksi

Upeat ananaksen makuiset tarinat eri puolilta Suomea, saamamme positiivinen palaute ja mielenkiintoiset yhteistyöt valoivat uskoa tekemiseen. Ja Pizzanpaistajat tietävät, että nälkä kasvaa syödessä. Alkoi olla selvää, että hommaa ei voitaisi jatkaa puolivaloilla ja yritykselle päätettiin palkata täysipäiväinen toimitusjohtaja. Apu löytyi läheltä kun toinen ryhmän perustajista, kaksikymmentä vuotta mainosalan yrittäjänä toiminut Mikko Peltonen otti rohkean askeleen ja ryhtyi päätoimiseksi pizza-alan yrittäjäksi. 

 

Kun perustimme Pizzanpaistajat-ryhmän, en voinut kuvitellakaan millainen matka tästä syntyisi tai, että jonain päivänä tästä tulisi minulle vielä työpaikka. Hyppääminen startup-yritykseen on iso henkilökohtainen taloudellinen riski, mutta eikö se olekin jokaisen unelma tehdä harrastuksestaan työ. Pizzayrittäjäksi ryhtyminen ei olisi ollut mahdollista ilman upeaa yhteisöä tai innokasta ydintiimiämme,
joka tekee koko ajan hurjasti töitä Pizzanpaistajien eteen!”, Peltonen kertoo.

 

Aivan yksin Peltonen ei kuitenkaan joudu olemaan. Aktiivinen Pizzanpaistajat porukka on Mikon tukena ja mukana kehittämässä yrityksen toimintaa. Ja toivottavasti jo pian voimme vahvistaa tiimiämme uusilla innostuneilla työntekijöillä. Ehkä juuri sinä olet seuraava työkaverimme?

 

02-2022

Naughty BRGR tulee yrityksen osakkaaksi

Naughty BRGR tulee yrityksen osakkaaksi

Uuden yrityksen alkumetreillä tutustuimme Naughty BRGRin tiimiin ja huomasimme tekevämme paljon samankaltaisia asioita: Naughtyn tuotteet ovat esillä ruokakaupoissa, Burgerimies-ohjelma pyörii telkkarissa ja Youtube-kanavalle on toteutettu rentoa ja mukavaa videosisältöä.

 

Rakkaus hyvään ruokaan yhdisti tiimejä ja ajatustavat menivät muutenkin hyvin yksiin, joten oli hedelmällistä lähteä sparrailemaan tulevaisuuden kuvioita yhdessä. Siitä se idea sitten lähti. Totesimme, että yhdessä olemme enemmän ja Naughty Brgr tuli mukaan vasta perustettuun yritykseemme. Tulevaisuus näyttää mihin yhteinen matkamme vie!

01-2022

Pizzaa pyörien päällä – Slanssi!

Pizzaa pyörien päällä – Slanssi!

Erilaiset pop upit ja ruokakauppojen tarjoamat promomahdollisuudet markettien pihoilla saivat meidät haluamaan ihka omaa pizzavaunua. Ryhdyimme selailemaan myyntisivustoja ja yritimme löytää toimintaamme sopivaa autoa tai sellaisen aihiota. Homma otti aikansa, koska vaatimustaso oli kova eikä kompromisseja haluttu tehdä. Lopulta kuitenkin tärppäsi! Löysimme huutokaupasta sympaattisen ja hyväkuntoisen vanhan ambulanssin (tai oikeastaan pelastussukeltajien tukiauton), joka rullasikin pian pihaamme.

 

Auto ristittiin Slanssiksi ja sen kunnostamisesta ja tuunaamisesta tuli erityisesti Mikael Johnssonin ja Sauli Kajosaaren projekti. Ja työtähän siinä riittää! Jatkossa Slanssia tullaan näkemään tapahtumissa eri puolilla Suomea ja sillä on tärkeä rooli Youtube-jaksoissamme!

 

2021
12-2021

Yrityksen perustaminen

Yrityksen perustaminen

Alettuamme elintarvikkeiden tuotekehityksen, ymmärsimme heti, että työtä varten tarvittaisiin oma testikeittiö ja kunnolliset toimitilat. Muuten omat kotikeittiömme tulisivat olemaan jatkuvassa pizzajauhopöllytyksessä, ja monen perheonni joutuisi turhan kovalle koetukselle. Olimme tärkeässä käännekohdassa Pizzanpaistajien tarinassa ja mietimme uskaltaisimmeko katsoa tämän kortin loppuun asti – vaikka siihen pitäisikin sijoittaa omaa rahaa ja ottaa riskiä. 

 

Yhdistyksen kautta toimintaa ei voinut jatkaa riittävällä laajuudella eikä rahoituksenkaan saaminen olisi ollut mahdollista. Päätimme jatkaa tuotekehitysprojektia yritystoimintana ja näin syntyi The Great Food Company Oy, jonka päätoimialaksi valittiin ravintolatoiminta myös tulevia pop up -tapahtumia ajatellen.

 

Yrityksen perustajiksi tulivat mukaan koko toiminnassa mukana ollut ydinporukka. Yrityksen perustaminen oli monelle meistä uusi ja jännittäväkin asia. Riittävä alkupääoma saatiin kuitenkin kasaan omista säästöistä, ja homma lähti hienosti liikkeelle. 

 

11-2021

“Facebookin pizzaryhmä muutti Tuomaksen elämän”

“Facebookin pizzaryhmä muutti Tuomaksen elämän”

Olemme ylpeitä siitä, että ryhmämme on innostanut niin monia aloittamaan pizzaharrastuksen ja kehittymään entistäkin paremmaksi paistajaksi!

 

Osa ryhmäläisistä on saanut harrastuksensa myötä myös uuden ammatin. Tuomas Raejärven tarina on yksi upeimmista. Muutamien onnistuneiden ja paljon huomiota herättäneiden pop upien jälkeen Tuomas päätti perustaa napolilaiseen pizzaan erikoistuneen ravintolan Järvenpäähän.

 

Myös Iltalehti huomioi Tuomaksen tarinan otsikolla “Facebookin pizzaryhmä muutti Tuomaksen elämän”. Hienoa Tuomas! Hienoa kannustava ja innostava Pizzanpaistajat-yhteisö!

11-2021

Pizzakirja julkaistaan!

Pizzakirja julkaistaan!

Valtava kirjaurakka huipentui 4.11.2021 järjestettyihin kirjajulkkareihin. Vihdoinkin palkinto kuukausien uurastuksesta ja pitkistä öistä oli käsissämme. Juhlapaikaksi valikoitui Via Tribunali, jossa tarjosimme vieraille maukasta pizzaa, Pizzanpaistajat Tropicana Pale Alea ja tietysti oman kappaleen kirjasta.

 

Pizzanpaistajat – Minustako mestaripaistaja? on merkittävä teos suomalaisten ruokakirjojen historiassa. Kokemusta, vinkkejä ja ohjeita ammennettiin yli 20 000 Pizzanpaistajan Facebook-ryhmästä. Kyseessä on siis yhteisöllinen kirja kotikokeilta toisille. Kirja saikin erinomaisen vastaanoton kriitikoiden lisäksi myös harrastajilta ja ensimmäinen painos myytiin loppuun jo ennen julkistustilaisuutta. Lue kirjasta lisää täältä.

 

 

09-2021

Kehittäisimmekö oman tuotekokonaisuuden kotikokeille?

Kehittäisimmekö oman tuotekokonaisuuden kotikokeille?

Myös Kesko oli seurannut ryhmämme iloista tekemistä ja tiedusteli olisiko yhdistyksellä kiinnostusta lähteä mukaan pizzaan liittyvien elintarvikkeiden tuotekehitykseen. Emme olleet koskaan tehneet mitään vastaavaa tuossa mittakaavassa ja ajatus kuulosti jopa hieman pelottavalta. Emme olleet varmoja riittäisikö osaamisemme tai aikamme näin kunnianhimoisen projektin läpivientiin. Piti myös miettiä mitä suunniteltuja projekteja pitäisi jättää tekemättä, jos yhteistyöhön Keskon kanssa ryhdyttäisiin.

 

Ajatus alkoi kuitenkin kutkuttamaan ja päätimme ottaa askeleen kohti tuntematonta. Pian ryhdyimmekin yhdessä Keskon kanssa kehittämään kokonaista pizzatuotekokonaisuutta kotikokkeja varten. 

 

09-2021

Hyvää tekemässä

Hyvää tekemässä

Hyvän tekeminen on aina ollut meille tärkeää ja hyväntekeväisyys kirjattiin yhdistyksen agendalle jo sen perustamisesta lähtien. Haluamme välittää pizzanpaistamisen ilosanomaa kaikille, myös vähäosaisille, syrjäytyneille ja muille heikommassa asemassa oleville. 

 

Syksyllä 2021 yhteisömme jäsen Rami Oksanen toteutti upean hyväntekeväisyystapahtuman Kustaankartanon seniorikeskuksessa. Vanhuksille ja hoitohenkilökunnalle paistettiin yhteensä 78 pellilistä roomalaista levypizzzaa! Projektitoiminnan tiimellyksessä Rami myös liittyi yhdistyksen aktiiviksi ja on sen jälkeen vastannut useista upeista hyväntekopizzailuista. Kohteina on ollut mm. Asunnottomien yönä ja Pelastakaa lapset ry.

 

Hyväntekeväisyystapahtumat jatkavat ohjelmistossamme myös tulevaisuudessa. Haluamme myös mahdollisuuksien mukaan tukea ryhmäläisten itse järjestämiä hyväntekeväisyystapahtumia tarjoamalla käyttöön raaka-aineita ja muuta apua.

 

08-2021

Pizzanpaistajien pop up -tapahtuma Vääksyssä

Pizzanpaistajien pop up -tapahtuma Vääksyssä

Yhdistyksen ensimmäinen oma pop up järjestettiin elokuun alussa 2021 Vääksyssä Kanava Golfin yhteydessä. Golfkentän toimitusjohtaja Jyrki Jalli on itsekin Pizzanpaistaja ja hän halusi toteuttaa golfklubilla pizzafestivaalit. Koronan vuoksi festarit jouduttiin kutistamaan hieman pienemmäksi po pup -tapahtumaksi.

 

Kyselimme ryhmästä myös muita paistajia tapahtumaan ja saimme mukaan Markus Haapalan (“Se Vantaan kaveri”) ja Hontelot pojat Kuopiosta. Sää ei ollut paras mahdollinen, mutta kävijöitä riitti ja pizza maistui golf-kansalle. Pizzaa myytiin ¼ -kokoisina slaisseina, joita menikin miltei 900 kappaletta!

 

Tapahtuman yhteydessä järjestettiin myös Pizza Open golf-kilpailu. Kisan voittaja pokkasi muistoesineiden lisäksi itselleen Kanava Golfin sponsoroiman Ooni Koda 12 -pizzauunin. Tapahtumasta löytyy lisää kuvia ja fiilistelyä täältä.

 

07-2021

Pop upeja popsahtelee esiin ympäri Suomea

Pop upeja popsahtelee esiin ympäri Suomea

Facebook-ryhmämme keskusteluista oli havaittavissa, että kesän 2021 aikana pop up -pizzerioita alkoi syntymään kuin sieniä sateella. Reseptejä sparrattiin ja tarveainelaskelmia tehtiin suurella innolla yhdessä. Moni haali myös asiakkaita Facebook-ryhmämme kautta ja tapahtuman jälkeen onnistumisen kokemukset jaettiin muiden ryhmäläisten kesken. 

 

Tietotaidon karttuessa yhä useammat Pizzanpaistajat ovat uskaltautuneet mukaan leikkiin. Jotkut jopa hurahtivat  hommaan niin, että perustivat toiminimen pienimuotoista yritystoimintaa varten. Myös häiden, juhlien ja erilaisten tapahtumien järjestäjät ovat oppineet hyödyntämään Pizzanpaistajat-yhteisöä. 

 

Kuva: Ivari Retsä pop up Siuntiosta, 1.8.2021 

05-2021

Yhteisön makuraati kehittää Pizzanpaistajat-oluen

Yhteisön makuraati kehittää Pizzanpaistajat-oluen

Hyvä pizza vaatii tietysti kaverikseen arvoisensa juoman ja halusimme kehittää mahdollisimman hyvin pizzalle sopivan oluen. Tähänkin projektiin valjastettiin paras voimavaraamme, eli Pizzanpaistajien yhteisö. Ryhmästä löytyi kymmenen hengen asiantunteva makuraati mukaan kehitystyöhön.

 

Panimoksi halusimme ehdottomasti kotimaisen pienpanimon. Tavoite oli löytää pieni ja ketterä kumppani, joka ei kuitenkaan olisi liian pieni. Kumppaniksi valikoitui RPS Brewing Kuopiosta, joka on tunnettu erinomaisista tuotteistaan.

 

Makuraati maisteli erilaisia RPS:n kehittelemiä aihioita ja antoi näistä arvionsa. Kommenttien pohjalta panimomestari hioi reseptiään ja pani maukkaan ja hedelmäisen oluen, jolle annoimme leikkisästi nimen Pizzanpaistajat Tropicana Pale Ale. Olut tuli kauppoihin elokuussa 2021 ja se nousi heti pizzakansan suosioon. 

04-2021

Pizzanpaistajia on jo yli 20 000!

Pizzanpaistajia on jo yli 20 000!

Keväällä 2021 ryhmän jäsenmäärä oli ylittänyt jo 20 000 jäsenen rajan! Juhlan kunniaksi arvoimme ryhmäläisten kesken monitoimikoneen.

03-2021

Kirjaprojekti käynnistyy

Kirjaprojekti käynnistyy

Readme.fi:n kustantaja Jussi Kiilamo oli seurannut yhteisömme kasvua ja mukavan positiivista keskustelua jo pidemmän aikaa. Nyt hän halusi ehdottomasti toteuttaa kanssamme Suomen parhaan pizzakirjan. Ja kuten arvata saattaa, tartuimme innolla haasteeseen!

 

Kirjaprojekti oli suuritöinen, mutta antoisa. Tekstiä työstettiin Mikko Valtosen johdolla usean henkilön voimin yötä myöden kuukausien ajan. Saimme kirjaan myös mainioita reseptejä ja muuta asiantuntemusta Facebook-ryhmän jäseniltä. Tässä vaiheessa saimme joukkomme vahvistukseksi myös Tuukka Urpin, jonka rautainen ruokaosaaminen näkyy vahvasti kansien välissä. Myös kuvaukset toteutettiin itse kolmen kuvausviikonlopun aikana ja paistoimme niissä yli 200 pizzaa! Jokainen taikina- ja pizzaresepti testattiin omin pikkukätösin ja monet useampaankin kertaan. 

 

Kirjan taittoa ja graafista suunnittelua saatiin tekemään Minna Säynäjäkangas. Jo ensimmäisistä leiskoista lähtien ymmärsimme, että Minna oli todellinen huippuammattilainen. Ja se näkyy kyllä lopputuloksessakin!

03-2021

Pizzavälineet kiertoon!

Pizzavälineet kiertoon!

Käytettyjen pizzavälineiden ja tarvikkeiden ostaminen ja myyminen on ollut alusta asti tärkeässä roolissa yhteisössämme. Harrastajamäärien kasvaessa myös käytettyjen laitteiden markkinat ovat olleet voimakkaassa kasvussa. Kiertotalous on ekologista ja haluamme tietysti tukea ja kannustaa sitä. Kerran rakastettu on usein  uutta sielukkaampi!

 

Myynti- ja ostoilmoitusten lisääntyessä perustimme Janne Kettusen johdolla Facebookkiin Pizzanpaistajat kierrättää -ryhmän käytettyjen pizzavälineiden keskitetyksi kauppapaikaksi. Ryhmän avulla moni kotikokki on päässyt hankkimaan edullisia välineitä harrastuksensa alkutaipaleelle. Samalla kokeneemmat paistajat ovat saaneet vanhan tarpeistonsa kiertoon uusien hankintojen tieltä.

02-2021

Pizzanpaistajille oma tietopankki

Pizzanpaistajille oma tietopankki

Noin vuoden vanhaan Facebook-ryhmäämme oli kasaantunut huikea määrä ohjeita, vinkkejä ja reseptejä, jotka ansaitsivat mielestämme näkyvämmän paikan suomalaisessa pizzaskenessä.

 

Nettisivut rakennettiin tietysti itse ja ohjeiden lisäksi koodasimme sivuille myös suomenkieliset taikinalaskurit, joita Pizzanpaistajat ovatkin käyttäneet jo tuhansia kertoja. Myös muutamat rohkeat ryhmäläiset kokeilivat kynänsä terävyyttä ja tarjosivat upeita tekstejään sivustollemme. Nykyisin pizzanpaistajat.fi on mielestämme Suomen paras pizzatietouden elävä arkisto.

 

 

 

01-2021

Pizzanpaistajat saavat oman yhdistyksen

Pizzanpaistajat saavat oman yhdistyksen

Kun idea yhdistyksestä oli syntynyt, oli loppu enää lähinnä tylsää byrokratiaa ja vastuiden sopimista. Mutta olihan se silti hieno hetki kun saimme virallisesti järjestäydyttyä rekisteröidyksi yhdistykseksi.

 

Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Mikko Peltonen ja varapuheenjohtajaksi Sauli Kajosaari. Muita vastuita tulivat hoitamaan Mikko Nurminen, Mikael Johnsson, Marko Miinalainen, Kimmo Kautiainen ja Jukka Salminen. Jukka on sittemmin siirtynyt luomaan omaa pizzauraansa yksityisyrittäjänä. Muut perustajajäsenet ovat edelleen mukana toiminnassa.

 

Lue koko juttu STT:n tiedotteesta.

2020
12-2020

Pizzanpaistajia on 10 000!

Pizzanpaistajia on 10 000!

Pizzauunit kävivät kuumina ja harrastajamäärä jatkoi kasvuaan. Vuoden ikäiseen Facebook-ryhmäämme oli liittynyt jo yli 10 000 innokasta Pizzanpaistajaa!

11-2020

Idea yhdistyksestä syntyy pizzaristeilyllä

Idea yhdistyksestä syntyy pizzaristeilyllä

Risteily-yrittäjä VIlle Ulmanen halusi ottaa selvää soveltuisiko pizzanpaisto oheisohjelmaksi tilausristeilyille. Innostuimme ideasta ja päätimme pyytää ryhmän aktiivisimpia jäseniä mukaan veneelle pizzanpaistoon. Risteilyllä tapasimme monia henkilöitä, jotka sittemmin tulivat osaksi Pizzanpaistajien ydintiimiä. 

 

Risteilyillan aluksi Pizzanpaistajien aktiivit pohtivat toiminnan kehittämistä. Kun intoa tuntui riittävän, päätimme järjestäytyä virallisemmaksi toimijaksi. Ajatus oli, että näin voisimme paremmin kehittää toimintaamme ja tarjota ryhmäläisille entistä enemmän etuja, tarjouksia ja vinkkejä pizzanpaistamiseen liittyen. Idea yhdistyksen perustamisesta oli syntynyt! 

 

Aikomuksemme oli myös kehittää suomalaista pizzakulttuuria ja nostaa esiin erityisesti kotimaisia pientuottajia ja heidän raaka-aineitaan. Päätimme, että yhdessä tekisimme Suomesta maailman parhaan pizzamaan!

 

10-2020

Ensimmäiset pizzauunien kimppatilaukset Italiasta

Ensimmäiset pizzauunien kimppatilaukset Italiasta

Pizzabuumi ampaisi vuoden 2020 aikana Suomessa vauhdikkaaseen nousukiitoon, mutta pizzauunien valikoima kotimaan markkinoilla oli tuolloin vielä melko rajoittunut. Varsinkin sähkökäyttöiset, kotikeittiöihin sopivat korkean lämpötilan uunit loistivat poissaolollaan.

 

Paikataksemme tilannetta päätimme järjestää ryhmäläisille kimppatilauksen suoraan Italiasta, ja laadukkaat Effeunot löysivät tiensä tehtaalta Suomeen kuluttajille ensimmäistä kertaa ilman välikäsiä. Homma koettiin mielekkääksi ja kimppatilauksia tehtiin myöhemmin lisää. Hommasimmepa muuten pizzauunit myös Jaajo Linnonmaan Bricco -viinibaariin!

 

09-2020

K-Kauppias Tommi auttaa eteenpäin

K-Kauppias Tommi auttaa eteenpäin

Tarinamme ei olisi sellainen kuin se nyt on, jollemme olisi tavanneet matkan varrella niin monia upeita ihmisiä ja saaneet heiltä apua. Yksi alkuvaiheiden tärkeistä tukipilareista oli K-Market Iso-Kapan kauppias Tommi Kaipainen. Vaikka pizzatuotteiden kysyntä oli vielä jokseenkin pientä, otti Tommi niitä ensimmäisten joukossa valikoimiinsa ja auttoi myöhemmin myös Pizzanpaistajat Tropicana Pale Alen tuomisessa kauppojen hyllyille.

 

Kiitos Tommi!

08-2020

Ensimmäinen livetapaaminen – rentoa meininkiä ja pizzalapioiden kolinaa kesäillassa

Ensimmäinen livetapaaminen – rentoa meininkiä ja pizzalapioiden kolinaa kesäillassa

Pizzanpaistajat Facebook-ryhmä oli kasvanut jo 7000 jäsenen kokoiseksi kun ryhmään liittynyt Mikko Nurminen päätti kutsua innokkaimpia paistajia tapaamiseen takapihalleen elokuussa 2020.

 

Viitisentoista pizzahommiin hurahtanutta paistajaa, Facebook-ryhmän perustajat mukaan lukien, saapuivat vantaalaiselle takapihalle pizzataikinat ja täytteet mukanaan. Tapaaminen jätti vahvan jäljen koko porukkaan ja tuntui siltä, että siinä oltiin jonkin ison asian äärellä yhdessä. Tämän tapaamisen jälkeen oli selvää, että yhdessä saisimme vielä jotain suurta aikaiseksi.

07-2020

Facebook-ryhmä saavuttaa 6000 jäsenen rajan

Facebook-ryhmä saavuttaa 6000 jäsenen rajan

Ryhmä lähti heti alussa räjähdysmäiseen kasvuun. Puolen vuoden jälkeen pizzavinkkejä oli jakamassa jo yli 6000 Pizzanpaistajaa!

04-2020

Ensimmäiset yhteistyökumppanit löytyvät

Oli hauska huomata, kuinka yllättäen suureksi kasvanut ryhmä herätti kiinnostusta pizzaharrastajien lisäksi myös alan yritysten keskuudessa. Aloimme saamaan runsaasti yhteistyökyselyitä.

 

Valittujen kumppanien kanssa päätettiin yhdessä toteuttaa kilpailuja ja arvontoja Pizzanpaistajien iloksi. Myöhemmin kumppanitoiminta on syventynyt entisestään. Sittemmin olemme päässeet esimerkiksi testaamaan ja arvioimaan uusia markkinoille tulevia raaka-aineita ja kehittämään taikinareseptejä jauhopaketteihin.

 

03-2020

Peltsi välittää ensimmäiset jauhot Italiasta

Peltsi välittää ensimmäiset jauhot Italiasta

Ennen Pizzanpaistajia Suomesta saattoi löytää hyviä pizzajauhoja lähinnä erikoismyymälöistä. Niinpä auttaakseen muita pizzaharrastajia, Mikko “Peltsi” Peltonen tilasi Italiasta asti useita kymmeniä kiloja Caputo-jauhoja, joita hän sitten välitti eteenpäin ryhmän jäsenille. Yksi jos toinenkin ryhmäläinen kävi noukkimassa oman pussinsa tätä valkoista ihmejauhoa Pohjois-Espoosta Mikon kotoa.

 

Sittemmin erilaisia pizzajauhoja on tullut valikoimiin ympäri Suomea pizzabuumin kasvaessa.

02-2020

Logo ja visuaalinen ilme syntyvät

Logo ja visuaalinen ilme syntyvät

Kun Facebook-ryhmä oli kasvanut muutaman tuhannen jäsenen kokoiseksi, toteutettiin ryhmälle oma yksilöllinen ilme ja logo. Logo lähetettiin myös IKH:n myymälöihin, joista ryhmän jäsenet pystyivät teettämään itselleen Pizzanpaistajat-teepaitoja edullisella sopimushinnalla.

 

Nykyään mallisto on jo laajempi ja vaatteet voi tilata suoraan verkkokaupastamme. Saatavilla on myös esimerkiksi essuja ja kokkipaitoja.

2019
12-2019

Ilmiö saa alkunsa Facebookissa

Ilmiö saa alkunsa Facebookissa

Joskus pienestä ideasta voi syntyä yllättäen jotain suurta. Niin kävi loppuvuodesta 2019 kun Sauli Kajosaari ja Mikko Peltonen päättivät perustaa Facebook-ryhmän oman pizzaharrastuksensa ympärille. Omaksi iloksi perustettu ryhmä alkoi keräämään nopeasti ensin satoja ja pian tuhansia pizzaharrastajia, jotka halusivat jakaa kokemuksiaan ja oppia lisää paistelutovereilta. 


“Pienen piirin juttu herätti nopeasti kiinnostusta, ja olemme ilolla seuranneet ryhmän kasvua ja sitä huikeaa intoa, jota koti- ja pihakeittiöistä on välittynyt. Olemme ylpeitä siitä, että ryhmä on pysynyt kasvusta huolimatta hyvän mielen ryhmänä ja sellaisena se halutaan myös jatkossakin pitää”, Kajosaari kertoi keväällä 2020.