UUSIMMAT ARTIKKELIT

4.10.2021

Minustako mestaripaistaja?

Pizzanpaistajien ensimmäinen oma kirja, Pizzanpaistajat – Minustako mestaripaistaja?, meni kovan uurastuksen jälkeen syyskuun 2021 lopussa vihdoin painoon. Julkistusjuhlaa vietettiin 4. marraskuuta 2021. Oman kappaleesi voit ostaa […]
4.10.2021

Grillitukku

“Rakkaudesta lajiin”  Ajatus alkaa kihelmöimään, otsaa kuumottaa, ilmassa on käsinkosketeltavan jännittynyt ja odottavainen tunnelma. Lämmin tuuli puhaltaa otsalla valuvan hikipisaran hieman pois reitiltään. Näet savua, näet […]
16.9.2021

Paholaisen ananashillo

Ananas pizzassa on monen mielestä huutava vääryys. Toiset taas rakastavat sitä yli kaiken. Tilastojen valossa ananas on kuitenkin tärkeä osa suomalaista pizzakulttuuria. Esimerkiksi parin vuoden takaisen […]
1.9.2021

Tropicana Pale Ale

Keväällä 2021 Pizzanpaistajat-yhteisö haki joukostaan makuraadin, jonka tehtävänä oli toteuttaa erityisesti pizzan kanssa soveltuva olut. Lopputuloksena syntyi RPS Brewingin kanssa yhteistyössä maukas Pizzanpaistajat Tropicana Pale Ale, […]
31.8.2021

Taikinalaskuri hapanjuurelle

Tässä Pizzanpaistajien ikioma taikinalaskuri hapanjuuritaikinalle. Monista muista vastaavista poiketen, tällä laskurilla voit määritellä taikinan lopullisen vesisuhteen heti aluksi – laskuri huomioi myös hapanjuuren mukana tulevan veden. […]
26.8.2021

Vääksy Popup

Pizzanpaistajien ensimmäinen yhteinen popup-tapahtuma järjestettiin Vääksyssä 7.8.2021. Kanavagolffille rakennettussa ravintolapäivässä oli Pizzanpaistajat ry:n oman porukan paistelutovereina Hontelot Pojat ja Se Vantaan kaveri. Pizzaa paistettiin todella paljon ja kaikesta päätellen […]
12.7.2021

Isoäidin karjalanpiirakat pizzauunissa

Lapsuudenkotini rakkaimpia ruokamuistoja ovat karjanlanpiirakat. Muistan elävästi kuinka ihanilta uunituoreet piirakat maistuivat kylmän maitolasillisen kera. Mutta miksi karjalanpiirakoista kirjoitetaan Pizzanpaistajien nettisivuilla? Lähinnä siksi että pizzan käsitteen […]
9.7.2021

Taikinalaskuri, gluteeniton pizza

Tässä Chef Saarelan reseptiikalla toteutettu taikinalaskuri gluteenittomalle pizzalle. Laskurin oletusarvot on testattu toimiviksi, mutta jos tietotaitoa löytyy, niin kokeile toki rohkeasti erilaisia taikinoita. Työohjeen taikinan tekemiseen […]
6.7.2021

Santun Seitan

“ Herkullista kasvisruokaa 20 vuoden kokemuksella!”  Santun Seitan on Lohjalla vuonna 2018 perustettu pienyritys, joka on erikoistunut seitanpohjaisten kasviproteiinituotteiden valmistukseen.  Tarina alkoi kotikeittiöstä, vaikuttimenaan 90-luvun puolivälissä […]
6.7.2021

Haugen Gruppen

“ Mukana edistämässä suomalaista pizzakulttuuria ”  Vuonna 1916 perustettu Haugen-Gruppen on jo vuosikymmenien ajan luonut uusia ruokatrendejä Pohjoismaihin. Haugen-Gruppenin tavoitteena on rikastuttaa suomalaista ruokakulttuuria ja tuoda […]
30.6.2021

Gluteeniton pizzataikina

Gluteenittomasta taikinasta kysellään ryhmässä tasaisin väliajoin, joten päätin laatia tänne Pizzanpaistajien nettisivuille nyt yhden reseptin, jonka olen toimivaksi testannut. Valmistusaineet Oheisen taulukon ainemäärät on mitoitettu yhdelle […]
21.6.2021

Biga-laskuri

Jos et vielä tiedä mitä on biga ja mitä iloa siitä on, niin eipä hätää! Täältä löytyy työohje ja kattava selvennys asian saloihin…