Kinkku - Ananas 2.0

Kinkkupizza edustaa monelle meistä ruokaympyröiden kovinta ydintä. Mutta mitä käykään, kun ”Americano” päivitetään nykyaikaan? Onko vanhassa vara parempi, vai voiko kasvojenkohotus kuitenkin siivittää klassikon vielä kirkkaampiin parrasvaloihin? Pizzanpaistajat-yhteisössä on huomattu, että ennakkoluulottomuus on usein palkitsevaa. Kokeilepa rohkeasti oletko samaa mieltä!

Valmistus

  1. Sulata pizzataikinat pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Muotoile taikinapallot pizzapohjiksi käsin, jauhoja apuna käyttäen, yksi kerrallaan. (Katso video alapuolelta.)
  3. Levitä pohjan päälle tomaattikastike, pizzajuustomuru ja kinkkulastu tasaisesti.
  4. Lisää passionsosetta muutamia teelusikallisia ympäri pizzaa.
  5. Siirrä pizza pizzalapiolla mahdollisimman kuumaan uuniin paistumaan esilämmitetylle pizzakivelle tai uunipellille. Kotiuunissa 250-300 asteessa pizza paistuu 3-5 minuutissa, kuumassa pizzauunissa nopeammin. Käännä tarvittaessa pizza muutaman kerran paiston aikana.
  6. Viimeistele valmis pizza pizzamausteella ja balsamicolla.

Pizzan muotoilu

Pyöreän pizzan muotoileminen alkaa aina samalla tavalla. Pulla nostetaan tai kumotaan kohotusastiasta jauhokasaan tai jauhokulhoon. Pulla jauhotetaan kauttaaltaan ja esimuotoillaan painelemalla noin 20 senttiä halkaisijaltaan olevaksi pyöreäksi levyksi.

Esimuotoilun jälkeen viimeistelytapoja on monia. Pizzan voi venytellä käsin pyörittelemällä, tai venyttämällä, eikä kaulimen käyttökään väärin ole. Käsin venyttelemällä saa kuohkeampaa napolilaistyylistä pizzaa, kun taas kaulimella työstäessä kaasukuplat häviävät taikinasta ja saadaan ohuempaa ja rapeaa pizzaa.

Seuraavalla videolla Peltsi näyttää kuinka muotoillaan ja paistetaan New York City -tyylinen pizza, jollaisen paistaminen onnistuu hyvin myös kotiuunin lämmöissä.