Neljä juustoa

Quattro formaggi eli neljän juuston pizza on italialainen klassikko, jonka päällä tavataan lähes aina mozzarellaa ja sinihomejuustoa. Näin on asiain laita myös Pizzanpaistajien juustopizzassa. Halusimme kuitenkin rikkoa hieman rajoja ja valitsimme reseptiimme myös raikasta Fetaa sekä Grana Padanoa. Paholaisenhillon makea polte viimeistelee äärimmäisen makunautinnon. Älä nyt vaan kävele juustosi ohi!

Valmistus

  1. Sulata pizzataikinat pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Muotoile taikinapallot pizzapohjiksi käsin, jauhoja apuna käyttäen, yksi kerrallaan. (Katso video alapuolelta.)
  3. Valuta oliiviöljyä pohjan päälle muutama raita.
  4. Ripottele Grana Padano makujuustoa
  5. Lisää mozzarella ja sinihomejuusto
  6. Murenna fetapaloja ympäriinsä.
  7. Siirrä pizza pizzalapiolla mahdollisimman kuumaan uuniin paistumaan esilämmitetylle pizzakivelle tai uunipellille. Kotiuunissa 250-300 asteessa pizza paistuu 3-5 minuutissa, kuumassa pizzauunissa nopeammin. Käännä tarvittaessa pizza muutaman kerran paiston aikana.
  8. Viimeistele valmis pizza paholaisen hillolla.
  9. Lisää päälle vielä tuoretta oreganoa.

Pizzan muotoilu

Pyöreän pizzan muotoileminen alkaa aina samalla tavalla. Pulla nostetaan tai kumotaan kohotusastiasta jauhokasaan tai jauhokulhoon. Pulla jauhotetaan kauttaaltaan ja esimuotoillaan painelemalla noin 20 senttiä halkaisijaltaan olevaksi pyöreäksi levyksi.

Esimuotoilun jälkeen viimeistelytapoja on monia. Pizzan voi venytellä käsin pyörittelemällä, tai venyttämällä, eikä kaulimen käyttökään väärin ole. Käsin venyttelemällä saa kuohkeampaa napolilaistyylistä pizzaa, kun taas kaulimella työstäessä kaasukuplat häviävät taikinasta ja saadaan ohuempaa ja rapeaa pizzaa.

Seuraavalla videolla Peltsi näyttää kuinka muotoillaan ja paistetaan New York City -tyylinen pizza, jollaisen paistaminen onnistuu hyvin myös kotiuunin lämmöissä.