Nöf Nöf

Tässä pizzassa suolainen ja savuinen porsaan liha saa kaverikseen hunajamelonin ja punasipulin makeat aromit. Makuja on todellakin runsaasti ja ne kaikki sointuvat täydellisesti yhteen. Varma valinta grillatun lihan ystävälle!

Esivalmistele pekoni

 1. Paista pekoni rapeaksi.

Pizzan valmistus

 1. Sulata pizzataikinat pakkauksen ohjeen mukaan.
 2. Muotoile taikinapallot pizzapohjiksi käsin, jauhoja apuna käyttäen, yksi kerrallaan. (Katso video alapuolelta.)
 3. Levitä pizzakastike pohjan päälle tasaisesti.
 4. Asettele mozzarella palat pizzakastikkeen päälle.
 5. Lisää Rapea pekoni reiluna paloina ympäri pizzaa.
 6. Asettele Pizzanpaistajien kinkkulastu kauttaaltaan.
 7. Lisää hunajamelonisiivuja tasaisesti pizzan päälle.
 8. Asettele punasipulirenkaat pizzan päälle.
 9. Siirrä pizza pizzalapiolla mahdollisimman kuumaan uuniin paistumaan esilämmitetylle pizzakivelle tai uunipellille. Kotiuunissa 250-300 asteessa pizza paistuu 3-5 minuutissa, kuumassa pizzauunissa nopeammin. Käännä tarvittaessa pizza muutaman kerran paiston aikana.
 10. Viimeistele paistettu pizza tuoreella oreganolla.

Pizzan muotoilu

Pyöreän pizzan muotoileminen alkaa aina samalla tavalla. Pulla nostetaan tai kumotaan kohotusastiasta jauhokasaan tai jauhokulhoon. Pulla jauhotetaan kauttaaltaan ja esimuotoillaan painelemalla noin 20 senttiä halkaisijaltaan olevaksi pyöreäksi levyksi.

Esimuotoilun jälkeen viimeistelytapoja on monia. Pizzan voi venytellä käsin pyörittelemällä, tai venyttämällä, eikä kaulimen käyttökään väärin ole. Käsin venyttelemällä saa kuohkeampaa napolilaistyylistä pizzaa, kun taas kaulimella työstäessä kaasukuplat häviävät taikinasta ja saadaan ohuempaa ja rapeaa pizzaa.

Seuraavalla videolla Peltsi näyttää kuinka muotoillaan ja paistetaan New York City -tyylinen pizza, jollaisen paistaminen onnistuu hyvin myös kotiuunin lämmöissä.