Pestoinen Fetapizza

Nyt päästetään Kreikan ja Italian kulinaristisia kansallisaarteita kerrankin samoihin tansseihin. Fetajuusto ja pestohan eivät yleensä löydy edes samasta ravintolasta, saati samalta lautaselta. Mutta sointuvatpa ne vaan niin suloisesti yhteen. Herää kysymys, miksei näin ole tehty aina. Onneksi nyt tehdään. Nams.

Valmistus

 

  1. Sulata pizzataikinat pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Muotoile taikinapallot pizzapohjiksi käsin, jauhoja apuna käyttäen, yksi kerrallaan. (Katso video alapuolelta.)
  3. Levitä pohjien päälle tomaattikastike, mozzarella ja feta.
  4. Valuta päälle pesto kauttaaltaan pieninä kekoina.
  5. Asettele puolikkaat kirsikkatomaatit kauttaaltaan pizzan päälle.
  6. Siirrä pizza pizzalapiolla mahdollisimman kuumaan uuniin paistumaan esilämmitetylle pizzakivelle tai uunipellille. Kotiuunissa 250-300 asteessa pizza paistuu 3-5 minuutissa, kuumassa pizzauunissa nopeammin. Käännä tarvittaessa pizza muutaman kerran paiston aikana.
  7. Viimeistele valmis pizza pizzamausteella ja basilikalla.

Pizzan muotoilu

Pyöreän pizzan muotoileminen alkaa aina samalla tavalla. Pulla nostetaan tai kumotaan kohotusastiasta jauhokasaan tai jauhokulhoon. Pulla jauhotetaan kauttaaltaan ja esimuotoillaan painelemalla noin 20 senttiä halkaisijaltaan olevaksi pyöreäksi levyksi.

Esimuotoilun jälkeen viimeistelytapoja on monia. Pizzan voi venytellä käsin pyörittelemällä, tai venyttämällä, eikä kaulimen käyttökään väärin ole. Käsin venyttelemällä saa kuohkeampaa napolilaistyylistä pizzaa, kun taas kaulimella työstäessä kaasukuplat häviävät taikinasta ja saadaan ohuempaa ja rapeaa pizzaa.

Seuraavalla videolla Peltsi näyttää kuinka muotoillaan ja paistetaan New York City -tyylinen pizza, jollaisen paistaminen onnistuu hyvin myös kotiuunin lämmöissä.