Pizzapiste - vegaaninen pizza

Vegaaninen pizza on aika kova haaste monelle paatuneemmallekin Pizzanpaistajalle, mutta onneksi yhteisöstä löytyy luovuutta. Riittävä määrä propellihattujen hurinaa ja huuvien huminaa, niin aina syntyy hyvää. Tämän pizzan kanssa voi vannoutunut lihansyöjäkin lähteä turvallisin mielin orgasmisyömisen MM-kisoihin. Artisokka irti!

Valmistus

  1. Sulata pizzataikinat pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Muotoile taikinapallot pizzapohjiksi käsin, jauhoja apuna käyttäen, yksi kerrallaan. (Katso video alapuolelta.)
  3. Levitä pohjan päälle tomaattikastike.
  4. Levitä juusto tasaisesti ja artisokan sydämet lohkottuna.
  5. Lisää pestoa nokareina tasaisesti pizzan päälle.
  6. Siirrä pizza pizzalapiolla mahdollisimman kuumaan uuniin paistumaan esilämmitetylle pizzakivelle tai uunipellille. Kotiuunissa 250-300 asteessa pizza paistuu 3-5 minuutissa, kuumassa pizzauunissa nopeammin. Käännä tarvittaessa pizza muutaman kerran paiston aikana.
  7. Viimeistele valmis pizza siemensekoituksella.

Pizzan muotoilu

Pyöreän pizzan muotoileminen alkaa aina samalla tavalla. Pulla nostetaan tai kumotaan kohotusastiasta jauhokasaan tai jauhokulhoon. Pulla jauhotetaan kauttaaltaan ja esimuotoillaan painelemalla noin 20 senttiä halkaisijaltaan olevaksi pyöreäksi levyksi.

Esimuotoilun jälkeen viimeistelytapoja on monia. Pizzan voi venytellä käsin pyörittelemällä, tai venyttämällä, eikä kaulimen käyttökään väärin ole. Käsin venyttelemällä saa kuohkeampaa napolilaistyylistä pizzaa, kun taas kaulimella työstäessä kaasukuplat häviävät taikinasta ja saadaan ohuempaa ja rapeaa pizzaa.

Seuraavalla videolla Peltsi näyttää kuinka muotoillaan ja paistetaan New York City -tyylinen pizza, jollaisen paistaminen onnistuu hyvin myös kotiuunin lämmöissä.