Kana BBQ

Grillikanapizza on myös yksi suomalaisten kestosuosikeista ja monella ravintolallakin on tarjota siitä oma näkemyksensä. Grillatun kanan voi parittaa pizzassa monenlaisten täytteiden kanssa. Esimerkiksi paprikaa, ananasta ja aurajuustoa tavataan usein sen seuralaisina. Tällä kertaa grillikana saa kumppanikseen punasipulia ja BBQ-kastiketta.

Ainesosat / pizza

Pinnalle paiston jälkeen

  • Muutama raita BBQ -kastiketta

Pizzan valmistus

  1. Sulata pizzataikinat pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Muotoile taikinapallot pizzapohjiksi käsin, jauhoja apuna käyttäen, yksi kerrallaan. (Katso video alapuolelta.)
  3. Levitä pizzakastike pohjan päälle tasaisesti.
  4. Asettele mozzarella palat pizzakastikkeen päälle.
  5. Lisää grillattu kana reiluna paloina ympäri pizzaa.
  6. Asettele pikkelöity punasipuli kauttaaltaan.
  7. Ripottele mustapippuria oman maun mukaan.
  8. Siirrä pizza pizzalapiolla mahdollisimman kuumaan uuniin paistumaan esilämmitetylle pizzakivelle tai uunipellille. Kotiuunissa 250-300 asteessa pizza paistuu 3-5 minuutissa, kuumassa pizzauunissa nopeammin. Käännä tarvittaessa pizza muutaman kerran paiston aikana.
  9. Viimeistele paistettu muutamalla raidalla BBQ kastiketta.

Pizzan muotoilu

Pyöreän pizzan muotoileminen alkaa aina samalla tavalla. Pulla nostetaan tai kumotaan kohotusastiasta jauhokasaan tai jauhokulhoon. Pulla jauhotetaan kauttaaltaan ja esimuotoillaan painelemalla noin 20 senttiä halkaisijaltaan olevaksi pyöreäksi levyksi.

Esimuotoilun jälkeen viimeistelytapoja on monia. Pizzan voi venytellä käsin pyörittelemällä, tai venyttämällä, eikä kaulimen käyttökään väärin ole. Käsin venyttelemällä saa kuohkeampaa napolilaistyylistä pizzaa, kun taas kaulimella työstäessä kaasukuplat häviävät taikinasta ja saadaan ohuempaa ja rapeaa pizzaa.

Seuraavalla videolla Peltsi näyttää kuinka muotoillaan ja paistetaan New York City -tyylinen pizza, jollaisen paistaminen onnistuu hyvin myös kotiuunin lämmöissä.