Pizzakala ei suinkaan ole mikään kalanomainen valmiste, vaan se on puhtaasti kotimainen tuote, jossa on järvikalaa - särkikaloja ja muikkua. Tämä Pielisen kalajalosteen mainio säilyke oli myös finalistina European Private Label Awards 2023 -kilpailun Ambient -kategoriassa. Pizzakalaa voi käyttää kuten tonnikalaa, mutta se on vain paljon parempaa - ja hyväksi meille kaikille.
Tämä simppeli salaatti on helppo tehdä lounaaksi ja sopii myös vaikka pizzamenun oheen tarjottavaksi.
Ainekset
- 1 purkki Pirkka Parhaat & Pizzanpaistajat Pizzakalaa
- 1 pallo Pirkka Parhaat & Pizzanpaistajat Luomu Mozzarellaa
- Jäävuorisalaattia tai ruukkusalaattia
- Tomaatteja tai kirsikkatomaatteja
- Punasipulia
- Aurinkokuivattua tomaattia
- Basilikaa
- Mustia oliiveja
- Hiema oliiviöljyä päälle
Ohje
- Viipaloi tomaatit ohuelti.
- Leikkaa mozzarella siivuiksi ja valuta ylimäärinen neste pois.
- Viipaloi punasipuli ohuiksi siivuiksi.
- Asettele ainekset lautaselle tai kulhoon: revityt salaatinlehdet pohjalle, tomaatti-, mozzarella ja punasipulisiivut nätiksi viuhkaksi.
- Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja basilikan lehdet.
- Kaada pizzakala salaatin keskelle keoksi.
- Lisää reilu raita oliiviöljyä - vaikka PP sitruunaoliviiöljyä - jos maistuu
Hyvää eikö? Tekeekö silti mieli pizzaa? Katso täältä kuinka tehdään klassinen Opera-pizza!