Alettuamme elintarvikkeiden tuotekehityksen, ymmärsimme heti, että työtä varten tarvittaisiin oma testikeittiö ja kunnolliset toimitilat. Muuten omat kotikeittiömme tulisivat olemaan jatkuvassa pizzajauhopöllytyksessä, ja monen perheonni joutuisi turhan kovalle koetukselle. Olimme tärkeässä käännekohdassa Pizzanpaistajien tarinassa ja mietimme uskaltaisimmeko katsoa tämän kortin loppuun asti – vaikka siihen pitäisikin sijoittaa omaa rahaa ja ottaa riskiä.
Yhdistyksen kautta toimintaa ei voinut jatkaa riittävällä laajuudella eikä rahoituksenkaan saaminen olisi ollut mahdollista. Päätimme jatkaa tuotekehitysprojektia yritystoimintana ja näin syntyi The Great Food Company Oy, jonka päätoimialaksi valittiin ravintolatoiminta myös tulevia pop up -tapahtumia ajatellen.
Yrityksen perustajiksi tulivat mukaan koko toiminnassa mukana ollut ydinporukka. Yrityksen perustaminen oli monelle meistä uusi ja jännittäväkin asia. Riittävä alkupääoma saatiin kuitenkin kasaan omista säästöistä, ja homma lähti hienosti liikkeelle.