Kaikkihan tietävät, että Linnunradan maukkaimmat burgerit tekee Naughty BRGR. On myös täysin kiistaton tosiasia, että multiversumin herkullisimmat ruokaympyrät paistuvat Pizzanpaistajien uuneissa. Mutta mitä saadaan aikaiseksi kun risteytetään nämä kaksi klassikkoa hampurilaisen muotoon? Kokosimme yhteen Naughty BRGR:n ja Pizzanpaistajien huippuosaajat ja lähdimme yhdessä tutkimusretkelle. Olemme täysin vakuuttuneita siitä, että lopputulos jää historiaan. Tulevaisuudessa todennäköisesti puhutaan aikakaudesta ennen ja jälkeen pizzaburgerin. Cama!
Burger-pizzoja on tehty Pizzanpaistajienkin toimesta jo pitkään ja jotkut ravintolat ovat jopa lanseeranneet myyntiin hampurilaisten makumaailmoihin taitettuja pizzoja. Mutta kuinka tehdä sama asia toisin päin? Miten laatia annos, joka on selvästi hampurilainen, mutta makujensa puolesta sopivan pizzakas?
Täydellisen pizzaburgerin metsästys aloitettiin järjestämällä Pizzanpaistajat-yhteisössä pizzaburgerkisa tammikuussa 2022. Tarkoituksena oli löytää yli 25 000 pizzakokin joukosta luovimmat ja kyvykkäimmät pizzaburgeriolot Naughty BRGR:n koekeittiössä järjestettävään kehityspäivään.
Kehityspäivä NaughtyLAB-koekeittiössä
Alkukisuttelun jälkeinen kehityspäivä järjestettiin Naughty LABissä Helsingin Vallilassa. Pizzanpaistajat-yhteisöstä tapahtumaan valikoitui neljä ansioitunutta virtuosoa: Petra Piirainen (@piizainen ), Minna Sundberg, Jouni Koljonen (@helsinkiramon ) ja Markus Heinonen (@backyardpizzaguys ). Yhdistyksen väestä kokkailemaan tuli pitkän linjan burgerinrakentaja ja foodie Rami Oksanen.
Täydellistä pizzaburgeria lähdettiin jahtaamaan Naughty BRGR:n liiketoimintajohtaja Joseph “Jose” Youssefin johdolla. Myös Burgerimies Akseli Herlevi tuli mukaan maistelukomiteaan. Kirjoitetun sanan sijaan päätimme koostaa päivän kulusta lyhyen videon, Enjoy!
VIDEO
Kehityspäivän kaikki burgerit olivat erinomaisia, mutta kaikkein pizzaisimman burgerin loihti Minna Sundberg. Minnan burgerin makumaailma oli hyvin perinteinen ja siitä löytyi mukavasti pizzan tunnusmerkistöä. Tomaattikastikkeen, mozzarellan ja basilikan lisäksi kansien välissä oli kanaa, pekonia, ananasta, fetajuustoa, ja jalapenoa. Voi jestamandeera mitä herkuttelua!
Minna Sundbergin näkemys pizzaburgerista tarjosi erittäin pizzakkaan makumaailman.
Maistelutuokion jälkeen lähdimme vielä hiomaan Minnan burgeriin hiukan lisää rakennetta. Kanafile uppopaistettiin ja fetajuuston määrää hiukan säädettiin. Lopputulos oli häkellyttävä ja pelkästään burgerin näkeminen aiheutti spontaania hengenhaukkomista ja runsasta syljeneritystä.
Minnan pizzaburger frittikanalla. Nams!
Poikkileikkaus paljastaa ruokahalua kiihottavan makukokonaisuuden.
Yhteisön Pizzaburger-kisa
Tammikuu 2022 pölähti vauhdilla ohi niinkuin Mikko Peltosen viritetty Suzuki PV ysärillä. Pizzaburgerkisaan tuli silti lyhyessä ajassa ällistyttävän hienoja luomuksia. Osasimme toki odottaa, että Pizzanpaistajat kyllä osaavat hommansa, mutta osallistujien runsaslukuisuus ja luomusten taso löi kertakaikkisesti kaulimella päähän. Koska tässä kirjoitetaan nyt historiankirjoja, päätimme ikuistaa kaikki kilpailuun osallistuneet pizzaburgerit yhdistyksen nettisivuille ihmisten ihasteltavaksi. Tsekkaapas näitä, omnom!
Joni Hölttä | WhiteTrash-PizzaBurger! KASTIKE: ranskankerma, basilika, omenaviinietikka, hunaja, chilihiutale, suola, fenkoli (kuivattu), mustapippuri LISUKKEET: retiisi, pikkelöity fenkoli, salaatti, pihvi (naudan paistij.), mozzarellajuusto (tuore), parmesanlastu, karamellisoitu sipuli & valkosipuli, paahdettu sipuli, texas pete -chilisoosi SÄMPYLÄ: Pizzataikinasta päräytetty, 65% hydr. 72h ct, hunajaglaseeraus
Rami Oksanen | It’s pizzaburger day! Laiskuuttani otin pakkasesta pizzataikinan ja puolitin sen burgersämpyläksi. Tomaattisoosi ja rucola pohjalle, tuoretta ananasta päälle ja iiiso naudan jauhelihapihvi. Pekonia ja chilicheddaria kylkeen ja bileet on valmiit.
Sami Mutka | Ensitestiä pizzaburgerista. Sämpylänä itse tehty Hokkaidon maitosämpyläbriossi, pohjassa pizzakastikemajoneesi, rucolaa ja pikkelöityä sipulia. Pihvi Ndujalla, savumaldonilla ja pippurilla maustettua Highlandin rintaa, juustona buffalomozzarellaa ja cheddaria, kanteen vielä Nduja-tabascomajoneesi ja rapsakaksi paistettua pepperonia.
Asko Syri | Tämmönen idea tuli kokeiltua. Eli pohjalla kokonainen kiekko tomaattisoosilla ja fontal juustolla. Se neljään osaan ja slaissien päälle sit täytteitä makumieltymysten mukaan…tästä löytyy oreganomajoneesi, maustekurkku, kananmuna, pekoni, naudanlihapihvi, karamellisoitua sipulia ja paprikaa, paahdettu ananas, kiinankaali, aurajuusto. Hatunvirkaa täytteille toimittaa minimarkareetu.
Minna Sundberg | Sämpylä pizzataikinasta, pizzakastiketta ja fior di lattea, basilikamajoneesia, juustolastu västerbottens juustosta, tomaattia kuutioina, herkkukurkkua, naudan paistijauhelihasta pihvi, rukolanversoja, kevätsipulia ja kalkkunametwursti ”sipsejä”.
Minna Sundberg | Vähän erilainen Potato Bun pizzaburger. Käytin broilerin jauhelihaa ja tuoretta mozzarellaa. Ylhäältä alas: Kansi, jalapenomajoneesia, basilikaa, ruustinnan salaatti, “feta” siivu, pekoni, ananas-passionlevite, pihvi, tomaatti, kastike, pohja.
Veeti Palonen | Tässä oma versio pizzaburgerista, sisältä löytyy briossi, pihvi, siivu ananasta, uunissa paahdettua ilmakuivattua kinkkua, karamellisoitu sipuli, pizzatomaattikastike, basilikamajoneesi, tuore mozzarellajuusto, rucola, parmesanjuusto. Kuvassa kaksi eri tavoin kasattua bursaa.
Jyrki J Repo | Margherita. Tuli tehtyä neljä erilaista pizzaburger-versiota ja kahdeksan hengen raati valitsi tämän voittajaksi.
Jeremias Nurmi | Poppan koekeittiössä alettiin Markus Heinonen kanssa punoa yhteen näiden kahden makumaailman elementtejä ja lopputulos on kuin kaksi palapelin palaa jotka löytävät vihdoin toisensa. Miksi tätä ei ole aiemmin tehty? Saako näin edes tehdä? Onko ihmiskunta valmis tähän? Poppa pizzaburger on kasattu Väyrysen Leipomon sämpylään ja sen välistä löytyy meidän oma pizzakastike, kevyesti savustettua munakoisoa, semikuivattua pihvitomaattia, 180g naudanlihapihvi, ndujaa, marinoitua punasipulia, parmesankeksi, revittyä mozzarellaa, yrttisalaattia, raastettua parmesanjuustoa, basilikamajoneesia.
Jouni Koljonen | Margherita burger (osa2)
Jouni Koljonen | Pizzaburger Detroit: Juustolla (wisconsin brick look-alike) kuorrutettu sämpylä. Pihvi tehty pepperonimakkara-massasta ja paprikakuutioita upotettu joukkoon. juustona em. brick kopio. Täytteiden järjestys (tomaatti, pepperoni, juusto) Detroit-pizzan mukainen. 75% taikina ei-italialaisesta 00-jauhoista (Ramlösa kevätvehnä). Salaatti kuuluu burgeriin mukaan eli välissä sinappikaalia, koska sinapin siemenet ovat pepperoni-makkaran keskeisiä mausteita.
Mikko Peltonen | Ensimmäisiä testejä. Kaksi ohutta ja rapeaa pizzapohjaa cheddar-mozzarellalla, väliin mustapapupihvejä, paistettua sipulia ja hoisin kastiketta. Seuraavaan versioon pitää kyllä lisätä reippaasti väriä
Jari Jokimäki | Mä oon niin mukana!! Pizzataikinaan kääräisty burgeri pihvillä, pekonilla ja tomaatti-basilika-mozzarella salsalla. Avot.
Petra Piirainen | Sloppy Bolognese goes Quattro Formaggio. Saanen esitellä tekeleen, joka on saanut inspiraationsa ei yhdestä, ei kahdesta vaan kolmesta klassikosta ja yllätti iloisesti. Pikkusen överi eikä pätkääkään hienostunut niin kuin kehittäjänsä. Sloppy joe on amerikkalainen klassikko, jossa burgersämpylät täytetään tomaattisella mausteisella jauhelihakastikkeella. Pizzaburgerissa luonnollisesti täytteenä on klassinen bolognese. Kaiken kruunaa kaikkien juuston ystävien (ja hävetköön ne jotka ei sellaiseksi tunnistaudu) suosikki pizzaklassikko Quattro Formaggio. Briossisämpylä paahdetaan valkosipulivoissa. Pohjalle laitetaan maustekurkkua tuomaan hapokkuutta. Tähän päälle annos hyvin kasaan keitettyä bolognesea. Päälle kaadetaan mozzarella-cheddar-provolone -juustoista sulatettu kasa juustoa, joka kruunataan parmesanlastuilla. Itse pohdin pitkään, kuuluuko sinne majoneesi. Tästä syystä maistelin burgerin dippaillen eri majoneeseihin. Aioli ja chilimajoneesi toimi molemmat kivasti ja itseasiassa sanoisin, että tää dippausidea oli varsin kiva enkä sen myötä laittaisi majoneesia itse burgeriin vaan tarjoaisin nimenomaan irrallisena dippinä. Tuhti setti, mutta totally worth it ja seison tän vähän itseäkin epäilyttäneen luomuksen takana ylpeänä. Jos joku testaa, tahdon kommenttia!
Mikko Mäkelä | Pizza jaetaan joten pizzaburger on burgeri josta on jaettavaksi. Itsetehty briossi pizzajauhoista, 2x 200g smashattua pihviä avotulella grillattuna, cheddaria, alakerran kastikkeeksi pizzan tomaattikastike itsetehtynä, toisen pihvin päälle valkosipuli-sipulikastiketta. Kyytipojaksi tryffeliparmesaaniranskalaiset. Nimi on Perfetto tietenkin.
Mikko Laurila | Mä muokkasin siitä taco mallin ja herkullinen oli. pizza taco burgeri
Outi Vuorio | Mahtava idea tämä pizzaburger! Tämä sai minut miettimään, minkälaisen pizzamakuelämyksen voisi tuoda burgeri puolelle niin, että maistuisi kasvissyöjällekin (esim siis minulle). Jes, sehän olisi ehdottomasti sisilialaisen munakoiso-parmesaanipizzan makumaailma tuotuna burgeriin. Herkullinen, iso munakoiso-viipale pihvin sijaan; höystettynä basilikaisella tomaattikastikkeellä sekä sopivalla mozzarella-parmesan kombolla. Raikastukseksi vielä vähän pinjansiemeniä, tilkka pestoa ja reilu ”ripaus” rucolaa sekä kaiken kruunuksi pihvitomaatin viipale. Tällaisesta burgerista kuvaa ei ole vaan kuvassa viime kesäinen ”Pizza parmigiana con le melanzane alla siciliana” – paitsi että espoolainen versio
Petri Hankonen | Tämä oli kyllä haaste. Pitkään mietin tota tomaattikastike hommaa. Ja sitten kokeilin halkaistuja minitomaatteja uunissa paistettuna oliiviöljyn, suolan, oreganon ja valkosipulin kanssa. Säilyi raikastomaatin maku ja käsiteltävyys oli hyvä. Briossi uuniin, uunitetut valkosipulit levitetään pohjalle, päälle tomaattipaistosta ja gratinoidaan mozzarellalla. Tässä versiossa myös kannen päällä on provolonea. Otetaan uunista pois kun juusto on alkaa ottaa väriä. Sitten pihvi, suola ja mustapippuri paiston aikana. Pihvin päälle sivellään chilihunajaa, rucolaa, ilmakuivattu kinkku, sinihomejuusto ja vähän majoneesia.Nautiaan rapsakkaan pale alen kanssa. Oli yllättävän tasapainoinen vaikka pelkäsin tulevan liian suolainen. Pihvissä oli 20% rasvaa niin se saattoi vähän auttaa asiaan. Pitänee varmaan opetella taas kuvaamaan.Hauska haaste oli. Näitä lisää!
Jarmo Piironen | Laitetaan minunkin näkemys pizzaburgerista. Yksinkertainen on kaunista. Kun kaksi yksinkertaista naitetaan yhteen, voi lopputuloksena olla vain yksinkertaisesti hyvää. Eli Margharita + smash-butterburger = Smör Smashgerita. Margharitan pohja 24 Rt kohotuksella palleron koko 60 g. Smash-pihvit 2x a 60g , 20% naudan jauhelihasta. Mausteena vain voi ja suola. Paras ladonta kuvan mukainen, jossa päälimmäisen pizzan pohja pihviin päin. Näin tekstuurien ja makujen vaiheitus toimii täydellisesti täyttäen suun makujen sinfonialla. Tämä pizzaburger ei ole tuhma, vaan pikemmin irstas.
Markus Haapala | Ajattelin, joko tässä lajissa tehtiin kaikki olennainen, ja totesin että ei. Tämä on pita-pizza-tuplasmashburger . Smashia minulta melkein vaadittiin, joten se piti tietysti tehdä. Pihvit on 15 % nautaa ja päällä sekä välissä on mozzarellaa. Koska pullat on tässä haastessa nähty, tein jotain pitaleivän tyylistä pizzataikinasta. Taikina oli muuten normaali 68 % vedellä Krannin jauhoista, mutta laitoin siihen reilusti (ehkä 5 %) oliiviöljyä. Paistoin 100 g littanat Ardoressa minimiteholla 3-4 min. Pihvien lisäksi teoksissa oli keitettyä hieman tavallista makeampaa ja kevyesti etikkaista soosia, tuoretta sipulia ja tomaattia. Aika nami kokonaisuus, mutta ei kovin pizzainen tuolla lihamäärällä.
Jan Achrén | MozzarellaBRGR – Nopeasti tehty burger, pizzatyyliin rakennettu. Sämpylän pohjalle piti laittaa valutettu tomaattikastike yrteillä ja vs:lla, mutta ei ollut, joten perusmajo pohjaan. Pihvin päälle tuore Mozzarellan kolmannes, pihvin kanssa lämmitettynä, että alkaa valumaan. Tomaatit oli kutistuneet kirsikkakokoon, joutui laittamaan niitä monta ja toi basilikamajoneesi on kyllä hyvää. Kansi päälle ja syömään
Jan Achrén | Pidän burgereissa eniten pihvi-sinihome-paholaisen hillo kombinaatioista, joten otin malliksi sen ja mietin miten se taipuu pizzaburgeriksi. Ajattelin ensin tehdä kannet pizzataikinasta, mutta nyt mennään ihan perussämpylällä. Näitä burgereita voi tehdä kerralla vaikka tusinan, kaikki valmistuu samaan aikaan, eikä kokin tarvitse tehdä esityön jälkeen juuri mitään. Toiseen peltiin tulee pohjasämpylät, joihin rakennetaan lähes kaikki ainesosat. Pohjat voidellaan valkosipulivoilla, sitten tulee paholaisen hillo. Normi pihvi korvataan paistetulla jauhelihalla, karkeus noin peukalon pään kokoista. Sitten paistettu pekonisilppu, sinihomejuusto ja tuplacheddar. Toiseen peltiin tulee valkosipulivoilla voidellut kannet. Pellit laitetaan 200 asteiseen uuniin seitsemäksi minuutiksi. Pellit uunista ulos ja kansiin kunnon kerros aiolia ja rucolat nätisti kansien väliin.
Antti Ihalainen | Pizzaburger riita poikki.. eli pohjana miniskidi perus marjoreetta, taikina semmonen että tulee hyvin matalassakin lämmössä.. rucolaa 2 X smashpihvit, pihvien välissä cheddaria, päällä mozzarellaa ja basilikaa, kantena puolikas omasta burgerisämpylästä lusikallisella omaa burgerimajoa.
Minna Sundberg | Pizzataikinasta sämpylä ja naudan paistijauhelihasta pihvit. Juustona tuore mozzarella, välissä itse tehtyä majoneesia, pizzakastiketta, sipulia, tomaattia, ruustinnan salaattia ja herkkukurkkua. Olipa hyvää.
Jyrki J Repo | Päätettiin tuon K-Market Hermannin Petrin kanssa, että otetaan niskalenkki tästä pizzaburger-hommasta. Niinpä sitä sitten syntyi ei yksi, eikä kaksi eikä hitto ees kolme vaan jumakauta neljä erilaista pizzaburgeria, joita kahdeksanhenkinen raati oli täällä meidän koekeittiössä eilen testailemassa. Testattiin kaikkien ikisuosikki opera, jossa burgeria täydentää pizzakastikkeen ja fontal – juuston lisäksi tonnikala, herkkusienet ja savukinkku. Toisena pannulta putkahti tulisella nduja-salamilla ja calabrialaisella pepperonilla tehostettu diavola. Koska kaikissa meissä asuu pieni taiteilija, otimme vapauden valita perfetta-listalta kolme täytettä, joten burgeriin sujahti salamia, tuoretta ananasta ja aurajuustoa. Tietenkin. Vähemmän rohkea valitsi itselleen margharitan, jossa tuhti pizzamajoneesi kohtaa raikkaat kirsikkatomaatit ja tuoreen basilikan. Aisstna. Oispa taas nälkä. Kattavat ohjeet putkahtaa Youtubeen, ja ohjevideo löytyypi tuolta: https://youtu.be/kzENsDdn5Y0 Sami Lehtola ja Ville Honkonen | Tämmösellä tuotannollahan me tähän kisaan osallistutaan! Video on itseasiassa käsikirjoitettu ja tuotettu jo ennen tätä kisaa joten kävi sopivasti. Video: https://www.youtube.com/watch?v=TfT37siQSlM
Juha Palonen | Pitihän minunkin sitten osallistua kun Veeti teki briossit valmiiksi. Elikkäs tässä on briossin välissä pizzakastike, paistettu tonnikalapihvi, chilimarinoituja kurkku- ja inkiväärisiivuja (etikka, vesi, suola, sokeri, sinapinsiemen, chilipaprika, korianteri), Gustavo goudaa, basilikamajoneesi, paahdettu punasipuli, rucola.
Jouni Koljonen | Margherita burger (osa1). Kevyesti grillattu pizzapohja bunina, pestoa, pari (smash)burgeria, mozzaa, tomaattireduktio.
Jouni Koljonen | Yritin aiemminkin yhdistää burgerin toiseen klassikkostreetfoodiin, nimittäin Tampereen kauppahallin mustanmakkaraan. Ajatus oli istuttaa jälkimmäisen maku- ja värimaailma edellisen muotokielen. Ilmeisesti tässä haetaan jotain samaa: pizzalta maistuvaa hampparia, joka on hampparin näköinen, helppo tehdä ja syödä ja ilman ihmeempiä erikoisraaka-aineita ts. halpa?
Jouni Koljonen | Niin hyvässä kuin pahassakin ananas-kinkku-aurajuusto pizza ansaitsee oman brgrin. Ananasrengas + kinkku/aurajuusto stack pizzataikinabunin välissä.
Jarno Kinnunen | Let me introduce you BURGERITA. 50% biga-taikinaan leivottu pehmeä sämpylä, pohjalla basilicaöljyä, jääsalaattia, kevyesti paahdettua San Marzano -tomaatin runkoja, Aberdeen Angus pihvi, johon paahdettu päälle mozzarellaa ja lopuksi kannessa parmigiano reggiano -majoneesi. Ainesosat pidetty minimissä, mausteina vain suola ja pippuri. Ja kaikki tehty tottakai alusta loppuun ihan ite, omilla resepteillä. Pitää ehkä postata erikseen vielä tästä. Oli paljon hauskoja vaiheita. Ainiin ja maku – wau, melkein kun margarita, muttei kuitenkaan
Juha Rönkkö | Oma näkemykseni pizzaburgerista on tuote, jonka rakenne ja ulkonäkö on burger mutta maku on täysin pizza. Tässä on sämpylänä Vaasan street food soft bun, joka on sivelty valkosipuli-oregano voilla ja ruskistettu kauniisti, jotta kastike ei imeydy sämpylään ja tee siitä vetistä. Pihvi on tehty oman kylän Arvilan luomutilan Kyytöstä ja maustettu suolalla & pippurilla. Pihvin päällä kevyesti paistettua pepperonia. Juustona Parmigiano Reggiano ja Provolone. Tomaattikastike on tehty kokonaisista San Marzano tomaateista, maustettu valkosipulilla, basilikalla, suolalla, pippurilla, oliiviöljyllä ja tehty tuhmaksi Naughtyn umamiketsupilla. Välissä lisäksi tuoretta basilikaa. Lisukkeeksi valmistin Parmigiano Reggiano Ranskalaisia Mäkelän tilan Asterix perunoista, liotettu kylmässä vedessä, kuivattu, friteerattu 160° 5 min ja uudestaan 180° 2min. Paistamisen jälkeen lisätty tuoretta valkosipulia, Parmigiano Reggianoa ja tuoretta persiljaa. Dipataan Naughtyn umami ketsuppiin. Maku kertoo enemmän kun sata kuvaa 10/10.
Mikko Vanhala | Tässä nyt kuvan kanssa burgerpizza. Pyrin ulkonäöllisesti mahdollisimman burgermaiseen toteutukseen yrittäen diavola pizzan tyyppistä makumaailmaa siihen sisällyttää. Vaasan naughty burger briossin väliin valkosipulimajo, dijon sinappi, punasipuli, tuoremozzarella, salaatinlehti, pekoni ja tietty pihvi. Pihvi rakennettiin naudan jauhelista, johon sekaan reilusti ndjuaa. Aivan syötävä miedosti tulinen.
Mikko Mäkelä | Kiitos paljon hyvästä ideasta! Tää ollu itsellä jo pidemmän aikaa mielessä, mut nyt sain hyvän tekosyyn toteuttaa Itsellä oli aivan ehdoton, että “sämpylät” on tehty roomalaisesta levypizzasta ja nduja jauhelihan sekaan oli oikeestaan annettu Video löytyy tästä ja kuvia alla: https://youtu.be/CvXoATXjw1Q
Jukka Kannisto | Jan Brunnström tää meidän setti toimis hyvin. Pitää tietysti saada McDonald’sin lupa, jotta noita autenttisia juustohampurilaisia saa käyttää. Kunnon pohja kastikkeineen, päälle vähän juustohampurilaisia, vihanneksia ja BBQ-kastiketta niin kyllä lähtee.
Sami Olander | Tossa on aikoinaan oma pizzaburger vai burgerpizza replikoin aikoinaan bicmaccia ja kun kerran jäi kaikkia aineksia ylimääräseksi tein siitä pizza version.
Ilkka T. Kemppainen | Mun ensimmäinen versio pizzaburgerista. Teemalla mitä mökkikeittiöstä löytyy. Vaasan Streetfood The Brgr- sämpylä, oma pizzakastike, Valion mozzarella, Lidlin tryffelisalami, gorgonzolaa, Felixin aiolimajoneesia ja rucolaa.
Mika Arminen | Pizzabursa. Pihvinä Aberdeen Angus maustettuna salaisella mausteseoksella, käärittynä pekoniin että maku ja mehevyys säilyy. Medikkana tietty. Pohjaan ja kanteen umamiketsuppipohjainen pizzakastike, Monterey Jack juustoa, maustettua tomaattia sekä hieman jääsalaattia jonka päälle aurajuustoa, sekä valkosipulilastiketta.