Mikä on parhaan pizzan salaisuus? No tietenkin maukas, rapea, ja ilmava pohja! Fazer Myllyllä Lahdessa jauhetaan kotimaisesta kevätvehnästä 00-jauhoa, jonka ominaisuudet ovat omiaan aromikkaan pizzataikinan valmistukseen.
Fazer Leipurit Suomalainen 00-vehnäjauho on vahvasitkoinen, kiireettömään pitkän levon leivontaan tarkoitettu 00-vehnäjauho. Jauho soveltuu erityisen hyvin pizzapohjan leipomiseen, mutta sitä kannattaa kokeilla myös focacciaan ja ciabattaan.
Nämä tipo 00 -vehnäjauhot on jauhettu Fazerin Lahden myllyllä tarkoin valikoidusta kotimaisesta kevätvehnästä. Korkealaatuisen kevätvehnän valkuainen ja muut hyvät ominaisuudet yhdistettynä tarkkaan jauhamiseen antavat taikinalle loistavan sitkon ja mahdollistavat taikinalle pitkän levon. Näin saadaan aikaan upea maku, josta herkullinen pizza tunnetaan.
Aromikasta makua todellisille pizzan ystäville
”Käänsimme kivet ja kannot etsiessämme juuri tähän erikoisjauhoon vaadittavia oikeanlaisia jyviä. Jauhamme jyvät ammattitaidolla laatujauhoksi ja pakkaamme nämä vaativimmillekin pizzan ystäville sopivat jauhot 900 gramman kartonkipakkauksiin. Fazer Leipurit Suomalainen 00-vehnäjauho on siis tehty erityisesti harrastajille, jotka kaipaavat pizzan pohjaan aromikasta makua. 00-vehnäjauhosta leivottua pitkän levon taikinaa voi fermentoida 1–3 vuorokautta tai jopa kauemmin. Mutta maku on ilman muuta odotuksen arvoinen!” kertoo kategoriapäällikkö Jenni Vesalainen Fazerilta.
”Erittäin vahvagluteeninen vehnäjauho mahdollistaa taikinalle pitkän fermentaation, jonka ansiosta taikinaan muodostuu aromeita, jotka antavat pizzalle syvän ja juurevan maun. Vaivaamisen aikana taikinaan muodostuu vahva gluteeniverkosto eli sitko. Vahvasitkoinen taikina sitoo fermentaation aikana muodostuvat kaasut sisäänsä ja kohoaa kuohkeaksi paiston aikana”, Vesalainen avaa herkullisen pizzapohjan salaisuutta.
Fazer Leipurit Suomalainen 00-vehnäjauho
- Vahva erikoispizzajauho on valmistettu Fazer Myllyllä Lahdessa tarkoin valikoidusta kotimaisesta kevätvehnästä.
- Korkealaatuinen valkuainen antaa taikinalle loistavan sitkon, joka kestää pitkän nostatuksen.
- Jauhon sitkon vahvuutta kuvaava W-arvo on yli 350.
- Pitkän nostatusajan aikana taikinaan kehittyy aromikas maku.
- Pakattu 900 gramman kaatonokalliseen kartonkipakkaukseen
Fazer Mylly
- Perustettu Lahteen vuonna 1971.
- Ruis- ja vehnämyllyjen lisäksi huippumoderni kauramylly.
- Työllistää Lahdessa n. 100 henkilöä.
- Kuluttajatuotesarjat Fazer Alku ja Fazer Leipurit.
- Valmistaa kuluttajatuotteiden lisäksi mm. jauhoja, hiutaleita, rouheita, mixejä ja leivänparanteita yritysasiakkaille.
- Vientiä yli 40 maahan.
- Myllytoimintaa myös Ruotsin Lidköpingissä.
asdas
Reseptejä Fazerin nettisivuilla
https://www.fazer.fi/tuotteet-ja-asiakaspalvelu/tuotemerkit/kotileivonta/pitkan-levon-pizzapohja/
https://www.fazer.fi/tuotteet-ja-asiakaspalvelu/tuotemerkit/kotileivonta/pitkan-levon-focaccia/
Tuotetiedot Fazerin nettisivuilla
https://www.fazermills.com/fi/tuotteet/jauhot-rouheet/tuplanolla-erikoispizzajauho/