Mikä on parhaan pizzan salaisuus? No tietenkin maukas, rapea, ja ilmava pohja! Fazer Myllyllä Lahdessa jauhetaan kotimaisesta kevätvehnästä 00-jauhoa, jonka ominaisuudet ovat omiaan aromikkaan pizzataikinan valmistukseen.
Fazer Leipurit Suomalainen 00-vehnäjauho on vahvasitkoinen, kiireettömään pitkän levon leivontaan tarkoitettu 00-vehnäjauho. Jauho soveltuu erityisen hyvin pizzapohjan leipomiseen, mutta sitä kannattaa kokeilla myös focacciaan ja ciabattaan.
Nämä tipo 00 -vehnäjauhot on jauhettu Fazerin Lahden myllyllä tarkoin valikoidusta kotimaisesta kevätvehnästä. Korkealaatuisen kevätvehnän valkuainen ja muut hyvät ominaisuudet yhdistettynä tarkkaan jauhamiseen antavat taikinalle loistavan sitkon ja mahdollistavat taikinalle pitkän levon. Näin saadaan aikaan upea maku, josta herkullinen pizza tunnetaan.
”Käänsimme kivet ja kannot etsiessämme juuri tähän erikoisjauhoon vaadittavia oikeanlaisia jyviä. Jauhamme jyvät ammattitaidolla laatujauhoksi ja pakkaamme nämä vaativimmillekin pizzan ystäville sopivat jauhot 900 gramman kartonkipakkauksiin. Fazer Leipurit Suomalainen 00-vehnäjauho on siis tehty erityisesti harrastajille, jotka kaipaavat pizzan pohjaan aromikasta makua. 00-vehnäjauhosta leivottua pitkän levon taikinaa voi fermentoida 1–3 vuorokautta tai jopa kauemmin. Mutta maku on ilman muuta odotuksen arvoinen!” kertoo kategoriapäällikkö Jenni Vesalainen Fazerilta.
”Erittäin vahvagluteeninen vehnäjauho mahdollistaa taikinalle pitkän fermentaation, jonka ansiosta taikinaan muodostuu aromeita, jotka antavat pizzalle syvän ja juurevan maun. Vaivaamisen aikana taikinaan muodostuu vahva gluteeniverkosto eli sitko. Vahvasitkoinen taikina sitoo fermentaation aikana muodostuvat kaasut sisäänsä ja kohoaa kuohkeaksi paiston aikana”, Vesalainen avaa herkullisen pizzapohjan salaisuutta.
asdas
https://www.fazer.fi/tuotteet-ja-asiakaspalvelu/tuotemerkit/kotileivonta/pitkan-levon-pizzapohja/
https://www.fazer.fi/tuotteet-ja-asiakaspalvelu/tuotemerkit/kotileivonta/pitkan-levon-focaccia/
https://www.fazermills.com/fi/tuotteet/jauhot-rouheet/tuplanolla-erikoispizzajauho/