Ananas pizzassa on monen mielestä huutava vääryys. Toiset taas rakastavat sitä yli kaiken. Tilastojen valossa ananas on kuitenkin tärkeä osa suomalaista pizzakulttuuria. Esimerkiksi parin vuoden takaisen Kotipizzan tiedotteen mukaan ravintolaketjun joka kolmannessa pizzassa on ananasta. Tässä olisi nyt yksi uusi tapa käyttää “kiellettyä hedelmää” pizzassa. Kokeile ja kerro vaikkapa yhteisön Facebook-ryhmässä onko tämä sinun mielestäsi paholaisen keksintöä.
Paholaisen hillohan on perinteisesti tomaatista, paprikasta, sipulista, chileistä ja hillosokerista valmistettu makea ja tulinen herkku. Erityisen mukavaa sitä on nauttia hampurilaisten, grilliruokien ja juustojen kanssa. Esimerkiksi vuohenjuusto ja paholaisen hillo ovat loistava yhdistelmä. Oikeastaan voisi sanoa, että kaikki suolaiset ja rasvaiset ruoat muuttuvat pykälää herkullisemmaksi makealla ja tulisella säväytettynä. Tai no ihan oikeasti paholaisen hillo on niin hyvää, että sitä voi hyvin laittaa vaikka jäätelön ja pannarin päälle.
Globaalista ananasdebatista piittaamatta pidän itse ananaksesta pizzatäytteenä kovasti. Esimerkiksi ‘ndujamakkara ja ananas ovat mainio yhdistelmä. Halusinkin heittäytyä hiukan hulluttelemaan ja tein paholaisen hillosta pirtsakankeltaisen ananasversion. Lopputulos löi minut itsenikin ällikällä! Alta löydät ohjeen tämän pirullisen herkun tekemiseen.
Tarveaineet
Oheisen taulukon aineksilla saat reilun kokoisen hillopurkillisen paholaisen ananashilloa.
Aine | Määrä |
Vesi | 1,5 dl |
Tuore ananas | 250 g |
Keltainen paprika | 1 kpl |
Sipuli | 1 kpl |
Keltainen chili | 3 kpl |
Valkosipuli | 3 kynttä |
Oregano | 1 tl |
Suola | 1 tl |
Mustapippuri | 1 tl |
Hillosokeri | 2 dl |
Työohje
Paholaisen ananashillon valmistaminen vie aikaa muutaman tunnin, josta merkittävä osa on odottelua. Kiehauttamiseen menee noin puoli tuntia, jonka jälkeen sen annetaan jäähtyä ja hyytyä muutaman tunnin ajan. Tätä herkkua on todella helppo valmistaa seuraavalla tavalla:
- Kuori sipulit, pese paprika ja chilit ja leikkaa niistä kannat pois.
- Kuutioi ananas ja kasvikset pieniksi paloiksi.
- Laita kuutiot, vesi ja mausteet kattilaan.
- Anna kiehua hiljalleen noin puoli tuntia.
- Lisää hillosokeri ja kiehauta.
- Anna jäähtyä.
S**tanan hyvä pizza
Erityisen hienon säväyksen Paholaisen ananashillo tekee mielestäni pepperonipizzaan, joka muutenkin on kaikista eri pizzoista minulle se mieluisin. Annettakoon tälle pizzalle nimeksi vaikka Diavola deluxe. Onhan tämä pirullisen ihanaa luksusta!
Nautinnollisia ananashetkiä ja ananaisia nautintohetkiä! -Rami