Kotisivujen_header_logotekstilogo3tekstilogo3Kotisivujen_header_logo
  • ETUSIVU
  • ARTIKKELIT
  • YHDISTYS
  • TARINAMME
  • YHTEISTYÖ
✕

Paholaisen ananashillo

Julkaistu Isä Teresa - 16.9.2021

Ananas pizzassa on monen mielestä huutava vääryys. Toiset taas rakastavat sitä yli kaiken. Tilastojen valossa ananas on kuitenkin tärkeä osa suomalaista pizzakulttuuria. Esimerkiksi parin vuoden takaisen Kotipizzan tiedotteen mukaan ravintolaketjun joka kolmannessa pizzassa on ananasta. Tässä olisi nyt yksi uusi tapa käyttää “kiellettyä hedelmää” pizzassa. Kokeile ja kerro vaikkapa yhteisön Facebook-ryhmässä onko tämä sinun mielestäsi paholaisen keksintöä.

Paholaisen hillohan on perinteisesti tomaatista, paprikasta, sipulista, chileistä ja hillosokerista valmistettu makea ja tulinen herkku. Erityisen mukavaa sitä on nauttia hampurilaisten, grilliruokien ja juustojen kanssa. Esimerkiksi vuohenjuusto ja paholaisen hillo ovat loistava yhdistelmä. Oikeastaan voisi sanoa, että kaikki suolaiset ja rasvaiset ruoat muuttuvat pykälää herkullisemmaksi makealla ja tulisella säväytettynä. Tai no ihan oikeasti paholaisen hillo on niin hyvää, että sitä voi hyvin laittaa vaikka jäätelön ja pannarin päälle.

Globaalista ananasdebatista piittaamatta pidän itse ananaksesta pizzatäytteenä kovasti. Esimerkiksi ‘ndujamakkara ja ananas ovat mainio yhdistelmä. Halusinkin heittäytyä hiukan hulluttelemaan ja tein paholaisen hillosta pirtsakankeltaisen ananasversion. Lopputulos löi minut itsenikin ällikällä! Alta löydät ohjeen tämän pirullisen herkun tekemiseen.

Tarveaineet

Oheisen taulukon aineksilla saat reilun kokoisen hillopurkillisen paholaisen ananashilloa.

AineMäärä
Vesi1,5 dl
Tuore ananas250 g
Keltainen paprika1 kpl
Sipuli1 kpl
Keltainen chili3 kpl
Valkosipuli3 kynttä
Oregano1 tl
Suola1 tl
Mustapippuri1 tl
Hillosokeri2 dl

Työohje

Paholaisen ananashillon valmistaminen vie aikaa muutaman tunnin, josta merkittävä osa on odottelua. Kiehauttamiseen menee noin puoli tuntia, jonka jälkeen sen annetaan jäähtyä ja hyytyä muutaman tunnin ajan. Tätä herkkua on todella helppo valmistaa seuraavalla tavalla:

  1. Kuori sipulit, pese paprika ja chilit ja leikkaa niistä kannat pois.
  2. Kuutioi ananas ja kasvikset pieniksi paloiksi.
  3. Laita kuutiot, vesi ja mausteet kattilaan.
  4. Anna kiehua hiljalleen noin puoli tuntia.
  5. Lisää hillosokeri ja kiehauta.
  6. Anna jäähtyä.

S**tanan hyvä pizza

Erityisen hienon säväyksen Paholaisen ananashillo tekee mielestäni pepperonipizzaan, joka muutenkin on kaikista eri pizzoista minulle se mieluisin. Annettakoon tälle pizzalle nimeksi vaikka Diavola deluxe. Onhan tämä pirullisen ihanaa luksusta!

Diavola deluxe – Tomaattikastike, emmental punaleima, pepperoni ja paholaisen ananashillo.

Nautinnollisia ananashetkiä ja ananaisia nautintohetkiä! -Rami

Jaa artikkeli somessa
4

Vastaa Peruuta vastaus

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.

HAE ARTIKKELEITA

✕

KATEGORIAT

  • Taikinat (12)
  • Reseptit (9)
  • Uunit ja välineet (6)
  • Juomat (1)
  • Tapahtumat (5)
  • Kumppanit (11)
  • Omat tuotteet (4)
  • Laskurit (5)
  • Yleinen (6)

UUSIMMAT ARTIKKELIT

  • Gurmee vai Karmee -sarja
  • Sateenkaarijuhlat 6/2022
  • Kinkku-ananaspitsa rehab
  • Pizzanpaistajan sanakirja
  • Pirkka Parhaat & Pizzanpaistajat
  • Lehdistötiedote 4/2022
  • Zio Ciro pizzauunit
  • Pizzaburgerin metsästys
  • Kaasupullot pizzauunille
  • Poppa Chilihunaja

Pizzanpaistajien jäsensivut

  • KIRJAUDU SIVUSTOLLE
  • REKISTERÖIDY JÄSENEKSI
  • UNOHDITKO SALASANASI

Seuraa meitä Facebookissa

Pizzanpaistajat Instagramissa

Kotisivutilan paistajille tarjoaa

© 2021 Pizzanpaistajat ry | [email protected] | Media- ja yritysyhteistyö : Mikko Peltonen, puh. 040 521 4709 | Tietosuoja- ja rekisteriseloste
    Hallinnoi evästeiden suostumusta
    Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Eväste on pieni tekstitiedosto, joka tallennetaan tilapäisesti käyttäjän kiintolevylle. Evästeitä käytetään lähes kaikilla verkkosivustoilla, eivätkä sivustot välttämättä toimi kunnolla ilman evästeitä.
    Toiminnalliset evästeet Aina aktiivinen
    Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
    Asetukset
    Tekninen tallennus tai pääsy on tarpeen laillisessa tarkoituksessa sellaisten asetusten tallentamiseen, joita tilaaja tai käyttäjä ei ole pyytänyt.
    Tilastot
    Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan tilastollisiin tarkoituksiin. Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan anonyymeihin tilastollisiin tarkoituksiin. Ilman haastetta, Internet-palveluntarjoajasi vapaaehtoista suostumusta tai kolmannen osapuolen lisätietueita pelkästään tähän tarkoitukseen tallennettuja tai haettuja tietoja ei yleensä voida käyttää tunnistamaan sinua.
    Markkinointi
    Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.
    Hallitse vaihtoehtoja Manage services Hallitse myyjiä Lue lisää näistä tarkoituksista
    Evästeasetukset
    {title} {title} {title}