Ohje mukavasti ilmavan ja helposti käsiteltävän taikinan valmistamiseen kuivatulla hapanjuurella.
10 pizzan taikina (250g / pallo)
Ainekset:
- 950g kylmää vettä
- 1500g vahvoja 00-jauhoja
- 30g kuivattua hapanjuurta
- 45g merisuolaa
Valmistusohjeet:
- Ota erilleen n. 150g (1.5dl) vettä ja sekoita siihen suola.
- Sekoita kevyesti loput vedet ja puolet jauhoista.
- Anna seistä tunnin verran ilmatiiviisti.
- Sekoita kuivattu hapanjuuri loppujen jauhojen sekaan.
- Lisää loput jauhot vesiseokseen ja sekoita koneella n. 10-15min.
- Lisää suolavesi ja sekoita 10-15min.
- Anna seistä ilmatiiviisti huoneenlämmössä, niin kauan että taikina on kohonut melkein kaksinkertaiseksi.
- Kaada taikina pöydälle ja taittele muutaman kerran sekä veivaa käsin sen verran, että taikina ei enää tartu käsiin.
- Laita ilmatiiviisti kohoamaan jääkaappiin 48h.
- Kaada taikina pöydälle ja pallota se 250g palloihin.
- Pyöritä pallo ulkoa sisäänpäin. Pyri pitämään pallon pinta sileänä, ettei sitkoverkko hajoa. Laita pallot kohoamisastiaan sileä pinta ylöspäin.
- Anna seistä ilmatiiviisti huoneenlämmössä n.12 tuntia tai kun pallot ovat kohonneet kaksinkertaiseksi
- Ota pallo varovasti astiasta ja älä puristele tai painele palloa.
Tee pizza.