- Tomaattikastike
- Mozzarella
- Basilika
- Parmesan
- Oliiviöljy
Tämän klassisemmaksi ei napolilaistyylinen pizza tule. Peruselementit ovat niin hyvin kuosissa ettei muuta kikkailua usein tarvita. Muutama vinkki on kuitenkin hyvä muistaa tätä tehdessä. Tomaattikastike on maun kannalta tärkein elementti ja suosittelen käyttämään vain suolaa ja pippuria hyvälaatuisista tomaateista tehdyssä soosissa. Italialaiset San Marzano-tomaatit ovat suosittuja ja niitä kannattaakin käyttää itsetehtyyn tomaattikastikkeeseen. Kiireessä marketista ostettu Mutti-pizzakastike on myös OK valinta ja maistuu oikein hyvältä.
Mozzarella kannattaa ottaa hyvissä ajoin pois vedestä ja pakkauksesta, että juustosta poistuu ylimääräinen vesi. Muuten se vetistää pizzan ja jää ns. lammikoiksi pizzan päälle.
Basilikan voi laittaa pizzaan jo ennen paistamista, mutta itse pidän enemmän tuoreen basilikan mausta ja tuoksusta, sekä se näyttää myös herkullisemmalta pizzan päällä.
Itse lisään ennen paistamista hulauksen oliiviöljyä pizzan päälle, sekä ripauksen parmesania. Ja usein lisään myös parmesania paistetun pizzankin päälle koska… no, koska voin ja voiko parmesania olla koskaan liikaa?