pp-logo_pienipp-logo_pienipp-logo_retinapp-logo_pieni
  • ETUSIVU
  • PALVELUT JA TUOTTEET
    • PIZZAPISTE
      • Pizzapiste-konsepti
      • Mistä löydän Pizzapisteet?
    • KOULUTUKSET JA TAPAHTUMAT
      • Pizzakoulu
      • Yritystapahtumat
      • Pitopalvelu & Catering
    • OMAT TUOTTEET
      • Pirkka Parhaat ja Pizzanpaistajat
      • Pizzavälineet by Mustang
      • Pizzanpaistajat kirja – Minustako mestaripaistaja?
      • Pizzaviini
      • Olut – Tropicana Pale Ale
  • YHTEISÖ JA TIETOPANKKI
    • TIETOPANKKI
      • Laskurit
      • Taikinat
      • Reseptit
    • TARINAMME
    • YHDISTYS
    • YHTEISTYÖ
  • YHTEYSTIEDOT
  • TARINAMME
  • YHTEISTYÖ
✕

Opintoretki Zio Ciron tehtaalle

Julkaistu perfectpizzahunter - 17.8.2022

Moni tietääkin, että Pizzanpaistajat ry aloitti huippulaadukkaiden Zio Ciro pizzauunien maahantuonnin alkuvuodesta 2022. Yhteistyön tiivistämiseksi päätimme vierailla Zio Ciron tehtaalla Sardiniassa kesäkuussa 2022. Pääsimme vihdoin tapaamaan livenä Zio Ciron legendaarisen perustajan Luca Pierin ja näkemään vaihe vaiheelta, kuinka pizzauunit valmistuvat käsityönä idyllisessä Oristanon kaupungissa.

Matka Oristanoon

Lensimme Mikko Peltosen, Kimmo Kautiaisen ja Mikko Nurmisen kanssa Sardiniaan Napolin lentokentältä. Lentokenttämuodollisuudet menivätkin ihan sujuvasti, eikä turvatarkastukseenkaan tarvinnut Napolin kentällä juuri jonottaa. Vuokra-auto odotti meitä Cagliarissa , josta ajomatka Oristanoon vei reilun tunnin. Ajomatkalla ihailimme mykistävän kaunista auringonlaskua – valitettavasti moottoritiellä, eikä esimerkiksi paratiisirannalla, joista Sardinia on kuuluisa.

Kun seuraavana aamuna saavuimme Zio Ciron tehtaalle, tai “farmille” kuten Luca Pieri itse paikkaansa kutsuu, oli ilmapiiri lämmin sekä Lucan italialaisen vieraanvaraisuuden että 35 asteen helteen johdosta. Tiesin heti, että tästä tulisi todella hieno ja mielenkiintoinen päivä.

Zio Ciron perustaja Luca Pieri

Zio Ciron historia

Heti tapaamisemme aluksi pääsimme kuulemaan Zio Ciron mielenkiintoisen tarinan ns. hevosen suusta. Yllätyimme kovasti kuullessamme, että Zio Ciron juuret ulottuvat Alfa Forniin, jossa Lucan isä on ollut mukana. Zio Ciro sai alkunsa kun Alfa Fornin kuluttajille suunnatut uunit eriytettiin omaksi yhtiökseen.

Yhtiöittämisen myötä Luca sai mahdollisuuden kuluttajaliiketoiminnan aloittamiseen, ja löysi sopivan paikan uudelle tehtaalle Sardiniasta. Luca ja hänen perheensä on kotoisin Toscanan alueen pääkaupungista Firenzestä, joten muutto mantereelta Sardinian saarelle oli iso elämänmuutos.

Kaikesta päätellen peliliike kannatti, sillä nyt vuonna 2022 Zio Ciro on toiminut menestyksekkäästi Sardiniassa jo yli 20 vuotta. Lucan pizzauuneilla on vankka jalansija laatutietoisten pizzaharrastajien keskuudessa maailmanlaajuisesti ja uuneja on myyty yli 50 maahan. Tunnustuksena hienosta työstä pizzailun saralla luovutimme Lucalle Pizzanpaistajan teepaidan.

Juttelun lomassa Luca myös esitteli meille uutta Zio Ciro Nano -pizzauunia.

Tehtaan esittely ja työvaiheet

Esittelyiden ja tarinatuokion jälkeen oli aika siirtyä tehtaan puolelle katsomaan kuinka näitä Pizzanpaistajien suosikkiuuneja valmistetaan. Pääsimme käymään kaikilla osastoilla ja näimme kaikki työvaiheet, joiden aikana raaka-aineet työstetään asiakkaalle lähetettäviksi uuneiksi. Ihan mielettömän mielenkiintoista!

Zio Ciro pizzauunit valmistetaan ihan oikeasti käsityönä Italiassa. Näissä uuneissa ei käytetä raaka-aineita, komponentteja tai ulkoistettua työvoimaa halvan työvoiman maissa. Myös uunien jalustat hitsataan paikanpäällä. Tässä omakohtaisia havaintojani kierrokselta:

Uunin pohjarunko valmistetaan lämpöä kestävästä ja varaavasta kiviaineksesta ja teräksestä, joka on pintakäsitelty korkeita lämpötiloja kestävällä maalilla. Pohjavalun päälle asennetaan vielä arina, joka on valettu erityisen hyvin pizzanpaistoon sopivasta keramiikasta.
Varaavaa kivimassaa ei ole säästelty myöskään uunien seinämissä ja katoissa.
Subito Cotto uuneissa käytetään erittäin korkealuokkaista Avanzini Bruciatorin valmistamaa kaasupoltinta.
Uunin ulkokuori valmistetaan samantyyppisellä menetelmällä, kuin lasikuituveneetkin. Lopputuloksena syntyy erittäin hyvin säätä kestävä rakenne, joka ei hevillä halkeile lämpö- ja kosteusvaihteluiden vaikutuksesta. Kuori on myös hyvin eristetty keraamisesta ytimestä, mikä pienentää kaasun kulutusta ja lisää käyttöturvallisuutta.
Ennen lähetystä asiakkaalle, jokainen uuni testataan huolellisesti ja varmistetaan että laatu on huippua.

Näin huolellisella työllä valmistusmäärät jäävät tietysti kauas suurten aasialaisten tehtaiden taakse. Myös uunien hinnat kipuavat väistämättä hiukan korkeammalle. Mutta rahojensa vastineeksi jokainen asiakas saa uunin, jonka valmistukseen osallistuneet ihmiset ovat todella rakastaneet sitä.

Menestyksen resepti on siis monen asian summa. Siihen kuuluu laadukkaat raaka-aineet, markkinoiden paras kaasupoltin, huippuunsa hiottu käsityö- ja konepajaosaaminen, sekä pitkät traditiot. Eipä ole ihme, että Zio Ciro uunit tuottavat pizzalle optimaaliset paisto-olosuhteet!

Mielenkiintoisen ja päivän päätteeksi oli helppo hymyillä. Yhteistyömme jatkuu entistä tiiviimpänä. Oli upeaa olla näkemässä ja todistamassa sitä tietotaitoa ja intohimoa, joka Lucalla ja koko tehtaan henkilökunnalla on pizzauunien valmistukseen.

Mistä Zio Ciro pizzauuneja saa?

Mikäli kiinnostuit Zio Ciro pizzauuneista, lisätietoa löytyy täältä. Järjestämme säännöllisesti myös esittelytilaisuuksia ja mahdollisuuden testailuun kaikille halukkaille pizzanpaistajille. Ota yhteyttä!

Kaudelle 2023 saamme myyntiin myös kokonaan uudistuneen Zio Ciro Minin, joka saapuu Pizzanpaistajien testattavaksi vielä elokuun 2022 aikana. Jo aikaisemmin olemme saaneet testattavaksi kuvissakin näkyneen oranssin Nanon. Aika upeita laitteita.

Pidetäänhän uunit kuumina!

-Perfect pizzahunter-

Jaa artikkeli somessa
3

Vastaa Peruuta vastaus

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.

HAE ARTIKKELEITA

✕

KATEGORIAT

  • Uutiset (17)
    • Kumppanit (10)
    • Tapahtumat (6)
  • Artikkelit (44)
    • Pizzakanava (1)
    • Reportaasit (4)
    • Yleinen (6)
    • Taikinat (12)
    • Reseptit (10)
    • Laskurit (5)
    • Uunit ja välineet (7)
    • Juomat (1)
    • Omat tuotteet (6)

AVAINSANAT

resepti (14)kumppani (10)pizzatyyli (7)vieraskynä (6)pizzauuni (6)reportaasi (3)gluteeniton (3)00-jauho (3)jauho (3)italialainen (2)Zio Ciro (2)pizza (2)työpaikka (1)ilmoitus (1)fazer (1)ravintolat (1)karjalanpiirakka (1)vilja-allergia (1)keliakia (1)kotimainen (1)

UUSIMMAT ARTIKKELIT

  • New York -tyylin jäljillä
  • Kotimainen vahva 00-jauho pizzaharrastajille
  • Pizzanpaistajat hakee riveihinsä myyntihenkistä Pizzamestaria!
  • Opintoretki Zio Ciron tehtaalle
  • Vääksyn Pop-up Pizzafestarit 2022 
  • Gurmee vai Karmee -sarja
  • Sateenkaarijuhlat 6/2022
  • Kinkku-ananaspitsa rehab
  • Pizzanpaistajan sanakirja
  • Pirkka Parhaat & Pizzanpaistajat

Pizzanpaistajien jäsensivut

  • KIRJAUDU SIVUSTOLLE
  • REKISTERÖIDY JÄSENEKSI
  • UNOHDITKO SALASANASI

Seuraa meitä Facebookissa

Pizzanpaistajat Instagramissa

Kotisivutilan paistajille tarjoaa

© 2023 Pizzanpaistajat | ananas@pizzanpaistajat.fi | Media- ja yritysyhteistyö : Mikko Peltonen, puh. 040 521 4709 | Tietosuoja- ja rekisteriseloste
    Hallinnoi evästeiden suostumusta
    Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Eväste on pieni tekstitiedosto, joka tallennetaan tilapäisesti käyttäjän kiintolevylle. Evästeitä käytetään lähes kaikilla verkkosivustoilla, eivätkä sivustot välttämättä toimi kunnolla ilman evästeitä.
    Toiminnalliset evästeet Aina aktiivinen
    Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
    Asetukset
    Tekninen tallennus tai pääsy on tarpeen laillisessa tarkoituksessa sellaisten asetusten tallentamiseen, joita tilaaja tai käyttäjä ei ole pyytänyt.
    Tilastot
    Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan tilastollisiin tarkoituksiin. Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan anonyymeihin tilastollisiin tarkoituksiin. Ilman haastetta, Internet-palveluntarjoajasi vapaaehtoista suostumusta tai kolmannen osapuolen lisätietueita pelkästään tähän tarkoitukseen tallennettuja tai haettuja tietoja ei yleensä voida käyttää tunnistamaan sinua.
    Markkinointi
    Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.
    Hallitse vaihtoehtoja Hallinnoi palveluita Hallitse myyjiä Lue lisää näistä tarkoituksista
    Evästeasetukset
    {title} {title} {title}