Moni tietääkin, että Pizzanpaistajat ry aloitti huippulaadukkaiden Zio Ciro pizzauunien maahantuonnin alkuvuodesta 2022. Yhteistyön tiivistämiseksi päätimme vierailla Zio Ciron tehtaalla Sardiniassa kesäkuussa 2022. Pääsimme vihdoin tapaamaan livenä Zio Ciron legendaarisen perustajan Luca Pierin ja näkemään vaihe vaiheelta, kuinka pizzauunit valmistuvat käsityönä idyllisessä Oristanon kaupungissa.
Matka Oristanoon
Lensimme Mikko Peltosen, Kimmo Kautiaisen ja Mikko Nurmisen kanssa Sardiniaan Napolin lentokentältä. Lentokenttämuodollisuudet menivätkin ihan sujuvasti, eikä turvatarkastukseenkaan tarvinnut Napolin kentällä juuri jonottaa. Vuokra-auto odotti meitä Cagliarissa , josta ajomatka Oristanoon vei reilun tunnin. Ajomatkalla ihailimme mykistävän kaunista auringonlaskua – valitettavasti moottoritiellä, eikä esimerkiksi paratiisirannalla, joista Sardinia on kuuluisa.
Kun seuraavana aamuna saavuimme Zio Ciron tehtaalle, tai “farmille” kuten Luca Pieri itse paikkaansa kutsuu, oli ilmapiiri lämmin sekä Lucan italialaisen vieraanvaraisuuden että 35 asteen helteen johdosta. Tiesin heti, että tästä tulisi todella hieno ja mielenkiintoinen päivä.
Zio Ciron historia
Heti tapaamisemme aluksi pääsimme kuulemaan Zio Ciron mielenkiintoisen tarinan ns. hevosen suusta. Yllätyimme kovasti kuullessamme, että Zio Ciron juuret ulottuvat Alfa Forniin, jossa Lucan isä on ollut mukana. Zio Ciro sai alkunsa kun Alfa Fornin kuluttajille suunnatut uunit eriytettiin omaksi yhtiökseen.
Yhtiöittämisen myötä Luca sai mahdollisuuden kuluttajaliiketoiminnan aloittamiseen, ja löysi sopivan paikan uudelle tehtaalle Sardiniasta. Luca ja hänen perheensä on kotoisin Toscanan alueen pääkaupungista Firenzestä, joten muutto mantereelta Sardinian saarelle oli iso elämänmuutos.
Kaikesta päätellen peliliike kannatti, sillä nyt vuonna 2022 Zio Ciro on toiminut menestyksekkäästi Sardiniassa jo yli 20 vuotta. Lucan pizzauuneilla on vankka jalansija laatutietoisten pizzaharrastajien keskuudessa maailmanlaajuisesti ja uuneja on myyty yli 50 maahan. Tunnustuksena hienosta työstä pizzailun saralla luovutimme Lucalle Pizzanpaistajan teepaidan.
Tehtaan esittely ja työvaiheet
Esittelyiden ja tarinatuokion jälkeen oli aika siirtyä tehtaan puolelle katsomaan kuinka näitä Pizzanpaistajien suosikkiuuneja valmistetaan. Pääsimme käymään kaikilla osastoilla ja näimme kaikki työvaiheet, joiden aikana raaka-aineet työstetään asiakkaalle lähetettäviksi uuneiksi. Ihan mielettömän mielenkiintoista!
Zio Ciro pizzauunit valmistetaan ihan oikeasti käsityönä Italiassa. Näissä uuneissa ei käytetä raaka-aineita, komponentteja tai ulkoistettua työvoimaa halvan työvoiman maissa. Myös uunien jalustat hitsataan paikanpäällä. Tässä omakohtaisia havaintojani kierrokselta:
Näin huolellisella työllä valmistusmäärät jäävät tietysti kauas suurten aasialaisten tehtaiden taakse. Myös uunien hinnat kipuavat väistämättä hiukan korkeammalle. Mutta rahojensa vastineeksi jokainen asiakas saa uunin, jonka valmistukseen osallistuneet ihmiset ovat todella rakastaneet sitä.
Menestyksen resepti on siis monen asian summa. Siihen kuuluu laadukkaat raaka-aineet, markkinoiden paras kaasupoltin, huippuunsa hiottu käsityö- ja konepajaosaaminen, sekä pitkät traditiot. Eipä ole ihme, että Zio Ciro uunit tuottavat pizzalle optimaaliset paisto-olosuhteet!
Mistä Zio Ciro pizzauuneja saa?
Mikäli kiinnostuit Zio Ciro pizzauuneista, lisätietoa löytyy täältä. Järjestämme säännöllisesti myös esittelytilaisuuksia ja mahdollisuuden testailuun kaikille halukkaille pizzanpaistajille. Ota yhteyttä!
Kaudelle 2023 saamme myyntiin myös kokonaan uudistuneen Zio Ciro Minin, joka saapuu Pizzanpaistajien testattavaksi vielä elokuun 2022 aikana. Jo aikaisemmin olemme saaneet testattavaksi kuvissakin näkyneen oranssin Nanon. Aika upeita laitteita.
Pidetäänhän uunit kuumina!
-Perfect pizzahunter-