Tällä ohjeella teet 4 pizzapohjaa, joiden halkaisija valmiina on noin 30 cm.
Taikinan kohotusaika on melko pitkä (noin 36 tuntia), joten tässä kannattaa käyttää suhteellisen vahvoja jauhoja.
- 600 g 00-pizzajauhoja
- 420 ml kylmää vettä
- 0.6 g kuivahiivaa
- 15 g hienoa merisuolaa
- 12 ml neitsytoliiviöljyä
1. Sekoita jauhot ja kuivahiiva taikinakulhossa.
2. Lisää vesi hiljalleen koko ajan sekoittaen. Veden tulee olla mahdollisimman kylmää.
3. Kun olet lisännyt veden, vaivaa taikinaa hetken ajan kulhossa ja jatka vaivaamista pöydällä, kunnes taikinan koostumus on sileää ja tasaista. Ainesten sekoitus ja vaivaaminen kestää yhteensä noin 10 minuuttia.
4. Lisää oliiviöljy ja suola. Jatka vaivaamista noin 5 minuuttia, kunnes taikinasta tulee taas sileää ja tasaista.
5. Muotoile taikinasta pallo ja peitä se kulholla noin 10 minuutiksi.
6. Muotoile taikina uudelleen palloksi ja huomaat, että taikinan pinta on muuttunut entistä sileämmäksi.
7. Laita taikina kevyesti öljyllä siveltyyn kohotusastiaan noin 10 tunniksi kohoamaan. Astian tulisi olla mahdollisimman tiivis, jotta taikinan pinta ei kuivu.
8. Muotoile taikinasta kohotuksen jälkeen 4 kappaletta 240-grammaisia taikinapalloja, joista myöhemmin tehdään pizzat.
9. Laita pallot jääkaappiin kohoamaan noin 24 tunniksi mahdollisimman ilmatiiviiseen astiaan. Voit käyttää myös yksittäisiä kannellisia purkkeja.
10. Ota taikinapallot huoneenlämpöön noin 2-3 tuntia ennen paistoa.
11. Paista pizzat ja nauti.