pp-logo_pienipp-logo_pienipp-logo_retinapp-logo_pieni
  • ETUSIVU
  • PALVELUT JA TUOTTEET
    • PIZZAPISTE
      • Pizzapiste-konsepti
      • Mistä löydän Pizzapisteet?
    • KOULUTUKSET JA TAPAHTUMAT
      • Pizzakoulu
      • Yritystapahtumat
      • Pitopalvelu & Catering
    • OMAT TUOTTEET
      • Pirkka Parhaat ja Pizzanpaistajat
      • Pizzavälineet by Mustang
      • Pizzanpaistajat kirja – Minustako mestaripaistaja?
      • Pizzaviini
      • Olut – Tropicana Pale Ale
  • YHTEISÖ JA TIETOPANKKI
    • TIETOPANKKI
      • Laskurit
      • Taikinat
      • Reseptit
    • TARINAMME
    • YHDISTYS
    • YHTEISTYÖ
  • YHTEYSTIEDOT
  • TARINAMME
  • YHTEISTYÖ
✕

Pizza-Jarin taikinaohje

Julkaistu pizzajarifinland - 10.2.2021

Tällä ohjeella teet 4 pizzapohjaa, joiden halkaisija valmiina on noin 30 cm.
Taikinan kohotusaika on melko pitkä (noin 36 tuntia), joten tässä kannattaa käyttää suhteellisen vahvoja jauhoja.

  • 600 g 00-pizzajauhoja
  • 420 ml kylmää vettä
  • 0.6 g kuivahiivaa
  • 15 g hienoa merisuolaa
  • 12 ml neitsytoliiviöljyä

1. Sekoita jauhot ja kuivahiiva taikinakulhossa.

2. Lisää vesi hiljalleen koko ajan sekoittaen. Veden tulee olla mahdollisimman kylmää.

3. Kun olet lisännyt veden, vaivaa taikinaa hetken ajan kulhossa ja jatka vaivaamista pöydällä, kunnes taikinan koostumus on sileää ja tasaista. Ainesten sekoitus ja vaivaaminen kestää yhteensä noin 10 minuuttia.

4. Lisää oliiviöljy ja suola. Jatka vaivaamista noin 5 minuuttia, kunnes taikinasta tulee taas sileää ja tasaista.

5. Muotoile taikinasta pallo ja peitä se kulholla noin 10 minuutiksi.

6. Muotoile taikina uudelleen palloksi ja huomaat, että taikinan pinta on muuttunut entistä sileämmäksi.

7. Laita taikina kevyesti öljyllä siveltyyn kohotusastiaan noin 10 tunniksi kohoamaan. Astian tulisi olla mahdollisimman tiivis, jotta taikinan pinta ei kuivu.

8. Muotoile taikinasta kohotuksen jälkeen 4 kappaletta 240-grammaisia taikinapalloja, joista myöhemmin tehdään pizzat.

9. Laita pallot jääkaappiin kohoamaan noin 24 tunniksi mahdollisimman ilmatiiviiseen astiaan. Voit käyttää myös yksittäisiä kannellisia purkkeja.

10. Ota taikinapallot huoneenlämpöön noin 2-3 tuntia ennen paistoa.

11. Paista pizzat ja nauti.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön pizzajarifinland (@pizzajarifinland) jakama julkaisu

Jaa artikkeli somessa
2

Vastaa Peruuta vastaus

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.

HAE ARTIKKELEITA

✕

KATEGORIAT

  • Uutiset (17)
    • Kumppanit (10)
    • Tapahtumat (6)
  • Artikkelit (44)
    • Pizzakanava (1)
    • Reportaasit (4)
    • Yleinen (6)
    • Taikinat (12)
    • Reseptit (10)
    • Laskurit (5)
    • Uunit ja välineet (7)
    • Juomat (1)
    • Omat tuotteet (6)

AVAINSANAT

resepti (14)kumppani (10)pizzatyyli (7)vieraskynä (6)pizzauuni (6)reportaasi (3)gluteeniton (3)00-jauho (3)jauho (3)italialainen (2)Zio Ciro (2)pizza (2)työpaikka (1)ilmoitus (1)fazer (1)ravintolat (1)karjalanpiirakka (1)vilja-allergia (1)keliakia (1)kotimainen (1)

UUSIMMAT ARTIKKELIT

  • New York -tyylin jäljillä
  • Kotimainen vahva 00-jauho pizzaharrastajille
  • Pizzanpaistajat hakee riveihinsä myyntihenkistä Pizzamestaria!
  • Opintoretki Zio Ciron tehtaalle
  • Vääksyn Pop-up Pizzafestarit 2022 
  • Gurmee vai Karmee -sarja
  • Sateenkaarijuhlat 6/2022
  • Kinkku-ananaspitsa rehab
  • Pizzanpaistajan sanakirja
  • Pirkka Parhaat & Pizzanpaistajat

Pizzanpaistajien jäsensivut

  • KIRJAUDU SIVUSTOLLE
  • REKISTERÖIDY JÄSENEKSI
  • UNOHDITKO SALASANASI

Seuraa meitä Facebookissa

Pizzanpaistajat Instagramissa

Kotisivutilan paistajille tarjoaa

© 2023 Pizzanpaistajat | ananas@pizzanpaistajat.fi | Media- ja yritysyhteistyö : Mikko Peltonen, puh. 040 521 4709 | Tietosuoja- ja rekisteriseloste
    Hallinnoi evästeiden suostumusta
    Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Eväste on pieni tekstitiedosto, joka tallennetaan tilapäisesti käyttäjän kiintolevylle. Evästeitä käytetään lähes kaikilla verkkosivustoilla, eivätkä sivustot välttämättä toimi kunnolla ilman evästeitä.
    Toiminnalliset evästeet Aina aktiivinen
    Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
    Asetukset
    Tekninen tallennus tai pääsy on tarpeen laillisessa tarkoituksessa sellaisten asetusten tallentamiseen, joita tilaaja tai käyttäjä ei ole pyytänyt.
    Tilastot
    Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan tilastollisiin tarkoituksiin. Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan anonyymeihin tilastollisiin tarkoituksiin. Ilman haastetta, Internet-palveluntarjoajasi vapaaehtoista suostumusta tai kolmannen osapuolen lisätietueita pelkästään tähän tarkoitukseen tallennettuja tai haettuja tietoja ei yleensä voida käyttää tunnistamaan sinua.
    Markkinointi
    Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.
    Hallitse vaihtoehtoja Hallinnoi palveluita Hallitse myyjiä Lue lisää näistä tarkoituksista
    Evästeasetukset
    {title} {title} {title}