Ananas pizzassa on monen mielestä huutava vääryys. Toiset taas rakastavat sitä yli kaiken. Tilastojen valossa ananas on kuitenkin tärkeä osa suomalaista pizzakulttuuria. Esimerkiksi parin vuoden takaisen […]
Keväällä 2021 Pizzanpaistajat-yhteisö haki joukostaan makuraadin, jonka tehtävänä oli toteuttaa erityisesti pizzan kanssa soveltuva olut. Lopputuloksena syntyi RPS Brewingin kanssa yhteistyössä maukas Pizzanpaistajat Tropicana Pale Ale, […]
Tässä Pizzanpaistajien ikioma taikinalaskuri hapanjuuritaikinalle. Monista muista vastaavista poiketen, tällä laskurilla voit määritellä taikinan lopullisen vesisuhteen heti aluksi – laskuri huomioi myös hapanjuuren mukana tulevan veden. […]
Pizzanpaistajien ensimmäinen yhteinen popup-tapahtuma järjestettiin Vääksyssä 7.8.2021. Kanavagolffille rakennettussa ravintolapäivässä oli Pizzanpaistajat ry:n oman porukan paistelutovereina Hontelot Pojat ja Se Vantaan kaveri. Pizzaa paistettiin todella paljon ja kaikesta päätellen […]
Lapsuudenkotini rakkaimpia ruokamuistoja ovat karjanlanpiirakat. Muistan elävästi kuinka ihanilta uunituoreet piirakat maistuivat kylmän maitolasillisen kera. Mutta miksi karjalanpiirakoista kirjoitetaan Pizzanpaistajien nettisivuilla? Lähinnä siksi että pizzan käsitteen […]
Tässä Chef Saarelan reseptiikalla toteutettu taikinalaskuri gluteenittomalle pizzalle. Laskurin oletusarvot on testattu toimiviksi, mutta jos tietotaitoa löytyy, niin kokeile toki rohkeasti erilaisia taikinoita. Työohjeen taikinan tekemiseen […]
“ Herkullista kasvisruokaa 20 vuoden kokemuksella!” Santun Seitan on Lohjalla vuonna 2018 perustettu pienyritys, joka on erikoistunut seitanpohjaisten kasviproteiinituotteiden valmistukseen. Tarina alkoi kotikeittiöstä, vaikuttimenaan 90-luvun puolivälissä […]
“ Mukana edistämässä suomalaista pizzakulttuuria ” Vuonna 1916 perustettu Haugen-Gruppen on jo vuosikymmenien ajan luonut uusia ruokatrendejä Pohjoismaihin. Haugen-Gruppenin tavoitteena on rikastuttaa suomalaista ruokakulttuuria ja tuoda […]
Gluteenittomasta taikinasta kysellään ryhmässä tasaisin väliajoin, joten päätin laatia tänne Pizzanpaistajien nettisivuille nyt yhden reseptin, jonka olen toimivaksi testannut. Valmistusaineet Oheisen taulukon ainemäärät on mitoitettu yhdelle […]
Julkaistuani poolish-artikkelin alkuvuodesta 2021, kyseisen esitaikinan suosio on kasvanut yllättävänkin suureksi Pizzanpaistajien keskuudessa. Porukan läträtessä poolinkia sen italialainen serkku biga on jäänyt täysin pimentoon. Nyt on […]
Pizzanpaistaminen on tietysti sekä taito- että tyylilaji, ja tokihan paistohommiin tarvitaan toimivat ja tyylikkäät tamineet. Yhdistyksen alkutaipaleilla jengivaatekatalogimme rajoittui teepaitoihin, mutta suuren kysynnän vuoksi laajensimme repertuaaria. […]