fbpx

UUSIMMAT ARTIKKELIT

16.9.2021

Paholaisen ananashillo

Ananas pizzassa on monen mielestä huutava vääryys. Toiset taas rakastavat sitä yli kaiken. Tilastojen valossa ananas on kuitenkin tärkeä osa suomalaista pizzakulttuuria. Esimerkiksi parin vuoden takaisen […]
1.9.2021

Tropicana Pale Ale

Keväällä 2021 Pizzanpaistajat-yhteisö haki joukostaan makuraadin, jonka tehtävänä oli toteuttaa erityisesti pizzan kanssa soveltuva olut. Lopputuloksena syntyi RPS Brewingin kanssa yhteistyössä maukas Pizzanpaistajat Tropicana Pale Ale, […]
31.8.2021

Taikinalaskuri hapanjuurelle

Tässä Pizzanpaistajien ikioma taikinalaskuri hapanjuuritaikinalle. Monista muista vastaavista poiketen, tällä laskurilla voit määritellä taikinan lopullisen vesisuhteen heti aluksi – laskuri huomioi myös hapanjuuren mukana tulevan veden. […]
26.8.2021

Vääksy Popup

Pizzanpaistajien ensimmäinen yhteinen popup-tapahtuma järjestettiin Vääksyssä 7.8.2021. Kanavagolffille rakennettussa ravintolapäivässä oli Pizzanpaistajat ry:n oman porukan paistelutovereina Hontelot Pojat ja Se Vantaan kaveri. Pizzaa paistettiin todella paljon ja kaikesta päätellen […]
12.7.2021

Isoäidin karjalanpiirakat pizzauunissa

Lapsuudenkotini rakkaimpia ruokamuistoja ovat karjanlanpiirakat. Muistan elävästi kuinka ihanilta uunituoreet piirakat maistuivat kylmän maitolasillisen kera. Mutta miksi karjalanpiirakoista kirjoitetaan Pizzanpaistajien nettisivuilla? Lähinnä siksi että pizzan käsitteen […]
9.7.2021

Taikinalaskuri, gluteeniton pizza

Tässä Chef Saarelan reseptiikalla toteutettu taikinalaskuri gluteenittomalle pizzalle. Laskurin oletusarvot on testattu toimiviksi, mutta jos tietotaitoa löytyy, niin kokeile toki rohkeasti erilaisia taikinoita. Työohjeen taikinan tekemiseen […]
6.7.2021

Santun Seitan

“ Herkullista kasvisruokaa 20 vuoden kokemuksella!”  Santun Seitan on Lohjalla vuonna 2018 perustettu pienyritys, joka on erikoistunut seitanpohjaisten kasviproteiinituotteiden valmistukseen.  Tarina alkoi kotikeittiöstä, vaikuttimenaan 90-luvun puolivälissä […]
6.7.2021

Haugen Gruppen

“ Mukana edistämässä suomalaista pizzakulttuuria ”  Vuonna 1916 perustettu Haugen-Gruppen on jo vuosikymmenien ajan luonut uusia ruokatrendejä Pohjoismaihin. Haugen-Gruppenin tavoitteena on rikastuttaa suomalaista ruokakulttuuria ja tuoda […]
30.6.2021

Gluteeniton pizzataikina

Gluteenittomasta taikinasta kysellään ryhmässä tasaisin väliajoin, joten päätin laatia tänne Pizzanpaistajien nettisivuille nyt yhden reseptin, jonka olen toimivaksi testannut. Valmistusaineet Oheisen taulukon ainemäärät on mitoitettu yhdelle […]
21.6.2021

Biga-laskuri

Jos et vielä tiedä mitä on biga ja mitä iloa siitä on, niin eipä hätää! Täältä löytyy työohje ja kattava selvennys asian saloihin…
20.6.2021

Biga – Aromikärryt

Julkaistuani poolish-artikkelin alkuvuodesta 2021, kyseisen esitaikinan suosio on kasvanut yllättävänkin suureksi Pizzanpaistajien keskuudessa. Porukan läträtessä poolinkia sen italialainen serkku biga on jäänyt täysin pimentoon. Nyt on […]
1.6.2021

Vaatemallisto

Pizzanpaistaminen on tietysti sekä taito- että tyylilaji, ja tokihan paistohommiin tarvitaan toimivat ja tyylikkäät tamineet. Yhdistyksen alkutaipaleilla jengivaatekatalogimme rajoittui teepaitoihin, mutta suuren kysynnän vuoksi laajensimme repertuaaria. […]