fbpx

UUSIMMAT ARTIKKELIT

4.5.2021

Mustang

“Grillausylivoimaa pizzanpaistajille”  Grillauksessa kokeillaan aina jotakin uutta ja kaikki grillaustavat ovat sallittuja. Joku grillaa perinteisesti makkaraa ja pihviä sudennälkäisille, toinen simpukoita juhlaillalliselle tai hauduttaa paistia yön […]
6.4.2021

Dennis

“Good food & feeling since 1975”  Denniksellä lähdettiin jo noin viisi vuotta sitten miettimään, miten napolilainen pizza tulee rantautumaan Suomeen. Osana tätä ajattelua lähdimme hakemaan ympäri […]
28.3.2021

Roomalainen levypizza

“Ils sont fous ces Romains!”, huusi Asterix ja tarkoitti, että roomalaiset ovat hulluja. Ja hullujahan ne kyseisessä sarjakuvassa olivatkin, mutta nykyään roomalaiset tunnetaan paremmin erinomaisesta pizzastaan! […]
21.3.2021
Vierasta viljaa

Vierasta viljaa

Pizzataikinaan voi hakea makua monilla eri tavoilla. Kylmäkohotus, poolish, maustaminen ja muut vastaavat temput ovat jo monelle tuttuja. Mutta pizzan rakennetta ja makua voi muokata myös […]
9.3.2021

Murena Shop & Cook

Murena – Verkon parhaat herkut ja tarvikkeetkotiin sekä keittiöön!    Murena on salolainen herkkukauppa, jonka valikoimista löydät kaikki parhaimmat herkut, ainekset ja välineet pizzan sekä muun välimerellisen […]
7.3.2021

Gluteeniton elämä pizzan parissa

Olen Joonas Saarela, 33 vuotias perheen isä, muusikko, motoristi ja ammattikokki Pohjanmaalta, Laihialta. Olen myös intohimoinen koti-leipuri sekä suuri pizzan ystävä. Työskentelen Keikkakokki.fi -palvelun kautta keikkakokkina […]
19.2.2021

Napolin pizzaa leivinuunissa

Monen pizzanpaistajan kotoa löytyy leivinuuni, jonka saa  lämmitettyä todella kuumaksi, jopa 400-asteiseksi. Leivinuuni soveltuu mainiosti myös pizzauuniksi, varsinkin jos tarkoitus on tehdä new yorkilaista, roomalaista tai muuta […]
16.2.2021

Pizzaa hiiligrillissä

Moni kotikokki haluaa viedä pizzanpaistamisen nextille levelille ja alkaa paistaa pizzojaan grillissä. Syitä on monia: paistolämpötilan saa huomattavasti keittiöuunia korkeammaksi, naapurit tulevat kateellisiksi ja tulella paistamisessa […]
16.2.2021
Jauhot

Jauhot suuhun

Jauhot ovat lähtökohta hyvälle pitsalle ja leivälle. Monesti mietitään miksi pitää käyttää tiettyjä 00-jauhoja – toimiihan tavallinen puolikarkeakin aivan hyvin? Päätin nyt hiukan murtaa myyttejä selvittämällä […]
11.2.2021

Salamine

Tämä on paras apu itseaiheutettuun päänsärkyyn ja honteloon oloon. Suolan, rasvan ja tulisuuden kohdatessa ihanan pizzan päällä vie eilispäivän haamut unholaan ja uusi nousu voi alkaa. […]
11.2.2021

Margherita

Tämän klassisemmaksi ei napolilaistyylinen pizza tule. Peruselementit ovat niin hyvin kuosissa ettei muuta kikkailua usein tarvita. Muutama vinkki on kuitenkin hyvä muistaa tätä tehdessä. Tomaattikastike on […]
11.2.2021

Prosentit ja hydraatio – turhaa hifistelyä?

Palstalla puhutaan usein hydraatiosta, mutta mikä se on? Ja miksi ihmeessä pitää briljeerata prosenteilla ja mitata taikinan aineita grammoissa? Kertokaa nyt joku minkä ihmeen takia desilitrat […]