UUSIMMAT ARTIKKELIT

28.3.2021

Roomalainen levypizza

“Ils sont fous ces Romains!”, huusi Asterix ja tarkoitti, että roomalaiset ovat hulluja. Ja hullujahan ne kyseisessä sarjakuvassa olivatkin, mutta nykyään roomalaiset tunnetaan paremmin erinomaisesta pizzastaan! […]
21.3.2021
Vierasta viljaa

Vierasta viljaa

Pizzataikinaan voi hakea makua monilla eri tavoilla. Kylmäkohotus, poolish, maustaminen ja muut vastaavat temput ovat jo monelle tuttuja. Mutta pizzan rakennetta ja makua voi muokata myös […]
16.2.2021
Jauhot

Jauhot suuhun

Jauhot ovat lähtökohta hyvälle pitsalle ja leivälle. Monesti mietitään miksi pitää käyttää tiettyjä 00-jauhoja – toimiihan tavallinen puolikarkeakin aivan hyvin? Päätin nyt hiukan murtaa myyttejä selvittämällä […]
11.2.2021

Prosentit ja hydraatio – turhaa hifistelyä?

Palstalla puhutaan usein hydraatiosta, mutta mikä se on? Ja miksi ihmeessä pitää briljeerata prosenteilla ja mitata taikinan aineita grammoissa? Kertokaa nyt joku minkä ihmeen takia desilitrat […]
10.2.2021

Pizza-Jarin taikinaohje

Tällä ohjeella teet 4 pizzapohjaa, joiden halkaisija valmiina on noin 30 cm.Taikinan kohotusaika on melko pitkä (noin 36 tuntia), joten tässä kannattaa käyttää suhteellisen vahvoja jauhoja. […]
4.2.2021

Slicemongerin helppo pizzataikina

Pizzan tärkein osa on oikeanlainen taikina. Napolilaistyylisen pizzataikinan valmistus on helppoa, kunhan mittaat ainekset tarkasti. Suosittelen pizzaan tarkoitettua Tipo 00-jauhoa, jota saa nykyään monista marketeista ja […]
3.2.2021

Poolish – Oikotie aromeihin

Moni Pizzanpaistajien -Facebook ryhmässä on huomannut, että suosittelen usein kokeilemaan taikinan tekemisessä ns. poolish-menetelmää. Mutta mikä on poolish ja mitä iloa siitä on? Ja miten ihmeessä […]
2.2.2021

Pizzataikina kuivatulla hapanjuurella

Tee pizza.