fbpx

UUSIMMAT ARTIKKELIT

21.6.2021

Biga-laskuri

Jos et vielä tiedä mitä on biga ja mitä iloa siitä on, niin eipä hätää! Täältä löytyy työohje ja kattava selvennys asian saloihin…
20.6.2021

Biga – Aromikärryt

Julkaistuani poolish-artikkelin alkuvuodesta 2021, kyseisen esitaikinan suosio on kasvanut yllättävänkin suureksi Pizzanpaistajien keskuudessa. Porukan läträtessä poolinkia sen italialainen serkku biga on jäänyt täysin pimentoon. Nyt on […]
1.6.2021

Vaatemallisto

Pizzanpaistaminen on tietysti sekä taito- että tyylilaji, ja tokihan paistohommiin tarvitaan toimivat ja tyylikkäät tamineet. Yhdistyksen alkutaipaleilla jengivaatekatalogimme rajoittui teepaitoihin, mutta suuren kysynnän vuoksi laajensimme repertuaaria. […]
28.3.2021

Roomalainen levypizza

“Ils sont fous ces Romains!”, huusi Asterix ja tarkoitti, että roomalaiset ovat hulluja. Ja hullujahan ne kyseisessä sarjakuvassa olivatkin, mutta nykyään roomalaiset tunnetaan paremmin erinomaisesta pizzastaan! […]
21.3.2021
Vierasta viljaa

Vierasta viljaa

Pizzataikinaan voi hakea makua monilla eri tavoilla. Kylmäkohotus, poolish, maustaminen ja muut vastaavat temput ovat jo monelle tuttuja. Mutta pizzan rakennetta ja makua voi muokata myös […]
7.3.2021

Gluteeniton elämä pizzan parissa

Olen Joonas Saarela, 33 vuotias perheen isä, muusikko, motoristi ja ammattikokki Pohjanmaalta, Laihialta. Olen myös intohimoinen koti-leipuri sekä suuri pizzan ystävä. Työskentelen Keikkakokki.fi -palvelun kautta keikkakokkina […]
19.2.2021

Napolin pizzaa leivinuunissa

Monen pizzanpaistajan kotoa löytyy leivinuuni, jonka saa  lämmitettyä todella kuumaksi, jopa 400-asteiseksi. Leivinuuni soveltuu mainiosti myös pizzauuniksi, varsinkin jos tarkoitus on tehdä new yorkilaista, roomalaista tai muuta […]
16.2.2021

Pizzaa hiiligrillissä

Moni kotikokki haluaa viedä pizzanpaistamisen nextille levelille ja alkaa paistaa pizzojaan grillissä. Syitä on monia: paistolämpötilan saa huomattavasti keittiöuunia korkeammaksi, naapurit tulevat kateellisiksi ja tulella paistamisessa […]
16.2.2021
Jauhot

Jauhot suuhun

Jauhot ovat lähtökohta hyvälle pitsalle ja leivälle. Monesti mietitään miksi pitää käyttää tiettyjä 00-jauhoja – toimiihan tavallinen puolikarkeakin aivan hyvin? Päätin nyt hiukan murtaa myyttejä selvittämällä […]
11.2.2021

Salamine

Tämä on paras apu itseaiheutettuun päänsärkyyn ja honteloon oloon. Suolan, rasvan ja tulisuuden kohdatessa ihanan pizzan päällä vie eilispäivän haamut unholaan ja uusi nousu voi alkaa. […]
11.2.2021

Margherita

Tämän klassisemmaksi ei napolilaistyylinen pizza tule. Peruselementit ovat niin hyvin kuosissa ettei muuta kikkailua usein tarvita. Muutama vinkki on kuitenkin hyvä muistaa tätä tehdessä. Tomaattikastike on […]
11.2.2021

Prosentit ja hydraatio – turhaa hifistelyä?

Palstalla puhutaan usein hydraatiosta, mutta mikä se on? Ja miksi ihmeessä pitää briljeerata prosenteilla ja mitata taikinan aineita grammoissa? Kertokaa nyt joku minkä ihmeen takia desilitrat […]